Кето торт з сиром, черносливами і сметаною

Кето торт з сиром, черносливами і сметаною простий рецепт. Низковуглеводний Торт без глютену, без цукру! Готую ароматний кето торт чорнослив в сметані. Торт за цим рецептом, виходить дуже ніжний з пористими шоколадними коржами і ароматною начинкою сметани з чорносливом. Поєднання сметани і чорносливу, це відмінна комбінація продуктів в одному десерті. Кето торт, має дуже низький глікемічний індекс і відмінно підходить для всіх, хто дотримується низкоуглеводного харчування, кето або у кого низька толерантність до інсуліну. Торт адаптований під діабет другого типу.

Інгредієнти

Тісто:
Льняна мука – 50 г;
Сметана – 50 р.;
Какао – 30 р.;
Эритритол – 80 р.;
Яйця – 3 шт.;
Розпушувач – 5 р.;
Кориця – ¼ tsp.;
Ванілін – ¼ tsp.
Начинка:

Сир – 200 р.;
Сметана – 150 р.;
Эритритол – 30 р.;
Чорнослив – 30 р.;
Желатин – 5 р.
Посипання:

Горіхи (ягоди або сухофрукти).
Загальний вихід готового виробу склав 850г.

Кето торт з сиром, черносливами і сметаною покроковий рецепт

1. В додаю яйця эритритол. Вимішую на високих оборотах міксера до отримання пишної яєчної суміші. Додаю сметану, всю лляну борошно, какао-порошок, розпушувач і корицю. Недовго перемішую. Не вмешанные фрагменти, знімаю з чаші силіконової лопаткою. У форму діаметром 20 сантиметрів з попередньо застелене пекарської папером, викладаю все лляне тесто.

2. Рівномірно розподіляю тісто по всій площі форми. Прибираю форму з тестом в заздалегідь розігріту до 150 градусів духовку на 45 хвилин. Попередньо промитий чорнослив, ріжу на невеликі фрагменти. У сир додаємо сметану, чорнослив і ванільний экстракт.
3. Пробиваю блендером. Додаю эритритол і остаточно пробиваю блендером, до кремової консистенції з фрагментами чорносливу. Прибираю начинку в холодильник. Гарячий бісквіт залишаю на решітці до повного охолодження. Попередньо приготовлений і розтоплений желатин додаю в сирну начинку.

4. Ретельно перемішую, щоб желатин, грунтовно втрутився в крем. Остиглий бісквіт розрізаю на два бісквітних коржа. На поверхню для складання торта наношу трохи крему. Укладаю перший шоколадно-лляної корж, пористої стороною вгору. Викладаю половину крему від загального замісу. Рівномірно розподіляю крем по шоколадному коржу.

5. Зверху роблю другий корж. Викладаю залишився крем. Рівномірно розподіляю крем по всьому торту. Остаточно вирівнюю крем плоским шпателем. Прибираю торт в холодильник мінімум на дві години. Після охолодження, оформляю торт у вигляді обідка з горіхів і сухофруктов.

6. Цей кето торт я готував на свій день народження і за смаком мої гостям він дуже сподобався. Горіхи гармонійно доповнюють цей рецепт і надають завершеного вигляду. Торт відноситься до категорії безглютенова, низкоуглеводная випічка для всіх хто обмежує підйом інсуліну. Більш докладний рецепт дивіться у моєму видео.

7. Рекомендації та особливості рецепта.

Кето рецепт;
Підходить для всіх хто дотримується LCHF;
Адаптований для людей з діабетом (2);
Не містить глютен і цукор;
Замість эритритола, можна використовувати інший органічний підсолоджувач;
Солодкість підсолоджувача в торті визначайте відповідно з рекомендаціями виробника продукту;
Вага кожного яйця 60-65 р.;
Сметана не менше 20% жирності;
Сир кисломолочний не менше 9% жирності;
Какао порошок бажано темних сортів;
Желатин підходить як у порошку, так і у пластинах;
На 5 р., желатину в порошку потрібно 30 р., рідини;
Желатин в пластинах потрібно занурювати грунтовно в рідину, після вилучення віджати;
Агар-агар не підходить в цьому рецепті;
Дуже важливо ретельно перебрати чорнослив на наявність фрагментів, що залишилися кісточки;
Замість ванільного екстракту можна використовувати ванілін, коньяк або ром;
Форма для випікання 18-21 див.;
В даному рецепті використана форма 20 див.;
Час випікання може відрізнятися від заявленого в рецепті з похибкою до 10 хвилин;
Час випікання залежить від розмірів форми, особливостей продуктів і функціональність духовки.
Розрізати тільки холодний бісквіт;
Зберігати готовий торт в холодильнику не більше 3х діб;
Не підходить для заморожування;
Авторський рецепт.