Ягідний пиріг дріжджовий на молоці в духовці

Люблю аромат свіжої випічки! ⠀ Як зробити смачний домашній Ягідний пиріг дріжджовий на молоці в духовці рецепт простий. Прокинутись рано вранці, приготувати ягідний пиріг і зварити запашну каву ☕️ ⠀ Завтра субота і я ділюся з вами самим простим і смачним рецептом тіста для пирога 🍮

Інгредієнти

Для тесту на один пиріг 20-22 см діаметр
300 мл молока
2 яйця або 110 грам
5 грам живі дріжджі або 15 грам сухі
3 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
100 грам вершкове масло 82 % кімнатної температури
700 грам борошна (приблизно)
яйця 2 шт або 110 грам

Ягідний пиріг дріжджовий на молоці в духовці покроковий рецепт

1. З молока (тепле, не вище 38 градусів), дріжджів, цукру і 100 грам борошна (беремо від загальної ваги борошна) приготувати опару. Залишити постояти 20 хв. ⠀
2. В опару додаємо яйця, масло і муку, сіль. ⠀ Замісити тісто і залишити підготувати поки не збільшиться в 3-4 рази. ⠀
3. Випікаємо в розігрітій духовці 180 градусів до золотистого кольору. ⠀ 💗Ягоди будь-найсвіжіші і вкусные.