Батончики з вівсяного борошна, мигдалю і чорницею

Батончики з вівсяної муки, мигдалю і чорницею простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для тесту:
220 гр (2 склянки) вівсяної муки (збийте в кухонному комбайні вівсяні пластівці)
100 гр (1 склянка) меленого мигдалю
2 ч. л. кориці
1/4 ч. л. солі
4 ст. л. кленового сиропу
120 мл (1/2 склянки) топленого кокосового масла (можна використовувати веганську масло)

Для начинки:
200 гр. чорниці (свіжої або замороженої)
2 1/2 ст. л. насіння чіа
2 ст. л. кленового сиропу
2 ст. л. лимонного соку
Щіпка солі

Батончики з вівсяного борошна, мигдалю і чорницею покроковий рецепт

1. Готуємо начинку:
1. У маленьку каструлю помістіть всю чорницю, кленовий сироп, лимонний сік і сіль.
Готуйте на повільному або середньому вогні, постійно помішуючи дерев’яною ложкою. Як тільки вся чорниця розм’якшиться, приберіть з вогню і додайте насіння чіа. Джем загусне, як тільки остынет.
2. Для тіста:
1. Розігрійте вашу духовку до 180С/160С.
2. У великій мисці змішайте вівсяне борошно, мелений мигдаль, корицю і сіль. Додайте кленовий сироп і кокосове масло і перемішувати до однорідної маси.
3. Остудіть тісто в холодильнику приблизно 15-30 хв., щоб кокосове масло затверділо і з тестом було легше працювати.
4. Розділіть тісто на 2 частини і розкачати між двома листами пергаментного паперу в прямокутник (приблизно 6 мм), приберіть нерівні края.
3. 5. Покладіть чорничний джем уздовж по центру кожного прямокутника, складіть одну сторону тіста поверх варення і дуже обережно натискайте на неї, потім складіть іншу сторону, щоб закрити.
6. Акуратно переверніть деревинку, щоб шов виявився внизу, потім наріжте його на 3 смуги (всього повинно бути 6 смуг).
7. Перенесіть на деко застелений пергаментом, і випікайте приблизно 20-25 хвилин (до золотистого відтінку).
8. Дайте охолонути і насолоджуйтеся! Приємного апетиту!