Як зробити марципан в домашніх умовах

Перший раз спробувала марципан в Австрії, одну з найбільш знаменитих цукерок Mozartkugel. Як зараз пам’ятаю як же тиснула 🐸 дитину віддавати 1€ за 1 КАРЛ цукерку, від цього вона здавалася смачнішою в тисячі разів😂 Як зробити марципан в домашніх умовах рецепт простий. Я тоді навіть не знала з чого ця начинка, такий смак для мене був новий і ні з чим не порівнянний🤔 А зараз я вмію сама робити марципан🤪😂 і виявляється це простіше, ніж я думала Готувала його у формі ковбасок спеціально для штоллен, але можна накрутити кульок, вмочити в шоколаді і вийдуть цукерки🍬 Буду вдячна за ваші ❤️

Інгредієнти

На 3 ковбаски вагою в 130 р.
🥜200 г мигдалю
🥄200 р. цукру
💧80 р. води

Як зробити марципан в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Мигдаль проварити 1 хвилину. Злити воду. Тепер шкірка легко зніметься. Очистити весь мигдаль. Просушити на паперовому рушнику. Потім підсушити на сковороді, не смажити, а саме підсушити. Повністю остудити мигдаль. Можна навіть відправити на годину морозилку.

2. Подрібнити її в блендері як можна дрібніше. Сироп. У каструлю з товстим дном налити воду, насипати цукор так щоб він не потрапив на стінки каструлі. Довести до кипіння, потім варити на маленькому вогні до 118С градусов.

3. Гарячий сироп вилити в мигдалеву крихту, подрібнити в пасту. сформувати ковбаски поки вони теплі. ➖Загорнути в плівку. Залишити на ніч у холодильнику, тільки потім использовать.

Відео рецепт 👇