Торт Медовик зі сметанно-вершковим кремом і смородиною

Торт «МЕДОВИК» зі сметанно-вершковим кремом і смородиною простий рецепт. Після просочення коржів кремом торт стає просто неймовірно ніжним, оксамитовим!

Інгредієнти

Для коржів:
•100 г меду
•2 яйця
•150 г цукру
•1/4 ч. л. солі
•90 г вершкового масла
•1 ч. л. соди
•400 г пшеничного борошна в/с.
⠀⠀
Крем:
-700 р сметани 20 %
-100 г цукрової пудри
-400 г вершків 33-35%

Смородина в начинку:
– 150 г замороженої смородини
-50 г цукру
-1 ст. л. води
-7 г крохмалю

Торт Медовик зі сметанно-вершковим кремом і смородиною покроковий рецепт

1. в сотейнику З’єднати мед, яйця, цукор, сіль і вершкове масло. На невеликому нагріванні, помішуючи, довести до розчинення цукру. ⠀ Всипати соду, перемішати. Маса запіниться, збільшиться в об’ємі ~ в 2 рази. ⠀ Зняти з плити і додати просіяне муку.
2. Розмішати до однорідності (борошно не підсипати) і залишити на півгодини, прикривши харчовою плівкою в контакт. ⠀ Тісто охолоне й стане пластичним, майже не липким. Стіл присипати борошном, розділити тісто на 12 рівних частин, накрити їх плівкою. ⠀ Розгортати по одному ДУЖЕ ТОНКО!
3. Зручно працювати на тефлоновом килимку або між двома шарами паперу для випічки. Наколоти виделкою. ⠀ Випікати в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці буквально 3-5 хвилин до рум’яності. Горячимм обрізати за формою 20-22 см.

4. Крем:
Сметану скласти в друшляк, простеленный якісними паперовими рушниками/марлею/нетканинній серветкою. Поставити друшляк над мискою. Помістити всередину друшляка сметану, накрити краями серветки/марлі.

Зверху – блюдце і вантаж ~ 500 р Залишити на 3-4 години в холодильнику, щоб пішла зайва сироватка. Сметана стане дуже густою, як маскарпоне. ⠀ З’єднати в деже дуже холодні вершки, отвешенную сметану, цукрову пудру – збити кілька хвилин до пышности.

5. Смородина в начинку:
З’єднати все в сотейнику, проварити до загустіння. Остудить.

6. Збірка торта:
Відкласти окремо ~ 100 г крему. Прошарувати кожен корж + верхній 2-3 ст. л. крему (зручно в кулінарному кільці або рознімної формі). Прибрати в холодильник на кілька годин. Промазати боки торта залишками крему. Присипати зверху і з боків крихтою з обрізків коржей.