Яблучний пиріг з манкою в духовці

Яблучний пиріг з манкою в духовці простий рецепт. І чому я раніше його не готувала? Робиться дуже просто без замісу тесту.

Інгредієнти

1,5 кг соковитих яблук з кислинкою (антонівка, штрифель)
1 склянку борошна (у мене об’єм сухого інгредієнта 300 мл або 170 гр)
1 стакан манки (200 гр)
1 склянка цукру (170 гр)
2 ч л розпушувача (10 гр)
Ванілін для аромату
Вершкове масло 150 гр (у мене шоколадне)

Яблучний пиріг з манкою в духовці покроковий рецепт

1. Яблука натерти на крупній тертці , шкурку я не очищала. Змішати в мисці всі сухі ингредиенты.

2. Форму застелити пергаментом (у мене роз’ємне кільце d22 см, висота 6 см). Чергувати шари сухого тіста і яблук. У мене вийшло 5 шарів тіста і 4 шари яблук 🍎.

3. Останній шар повинен бути сухий. Вершкове масло з холодильника натерти на крупній тертці верхнім слоем.

4. Запікати в духовці 45-50 хвилин при 180 С.

Відео рецепт 👇