Торт Медовик з малиною і сметанним кремом

Торт Медовик з малиною і сметанним кремом простий рецепт.

Інгредієнти

Коржі:10 шт d-18см:
200гр – цукру
75гр – вершкового масла
80гр – меду
2 яйця категорії с0 (~55гр)
1г – солі
8г – соди
440-480гр – борошна в/с

Крем:
1 кг сметани 20-25%
100гр – цукру
1 год..л. – ванільного екстракту

Малиновий соус:
120гр – замороженої малини
45гр – цукру
8г – кукурудзяного крохмалю
1 ст. л. – води

Торт Медовик з малиною і сметанним кремом покроковий рецепт

1. 1. На водяній бані підігріваємо цукор, вершкове масло і мед. Після того, як масло розтопиться, будемо готувати ще 8-10 хвилин;
2. Збиваємо яйця з сіллю до невеликої піни і додаємо до медово-вершковою масою. Постійно помішуючи, варимо ще близько 3 хвилин;
3. Знімаємо з водяній бані, додаємо соду і активно перемішуємо, потім кілька ложок борошна (з загальної кількості), об’єднуємо, а потім вже всю масу додаємо до борошна і замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, орієнтуйтеся на м’якість і липкість тіста. Прикриваємо тісто і даємо йому охолонути близько 30 хвилин;
4. Ділимо тісто на 10 рівних частин. Кожну частину розкачуємо на пергаменті як можна тонше;
5. Наколюємо виделкою і випікаємо при 200С близько 3-4 хвилин до золотистого кольору. Як тільки витягуємо корж з духовки, відразу вирізаємо коло d-18см (кільцем, тарілкою).

2. Крем:
Сметану поєднуємо з цукром і ванільним экстрактом.

3. Малиновий соус:
1. Розморожуємо малину;
2. Крохмаль поєднуємо з водою;
3. Додаємо до малині цукор, розведений крохмаль і на невеликому вогні підігріваємо, постійно помішуючи, до загущения.

4. Збірка:
Збираємо в рознімної кільці з ацетатної плівкою або пергаментом. Викладаємо перший корж на нього 90гр сметанного крему, потім кілька смужок малинового соусу (соус не треба розмазувати по всій поверхні, нехай він буде перебувати точково).

Таким чином збираємо весь торт. Соус наносимо не на всі коржі. Торт ставимо на ніч у холодильник. Вранці знімаємо кільце. Залишилися промазуємо кремом верхній шар і боки. Прикрашаємо торт крихтою від коржей.