Домашній банановий кекс на молоці в духовці

Готуємо Домашній банановий кекс на молоці в духовці рецепт простий і швидкий. Скільки не пробувала інших рецептів бананового кексу, цей самий улюблений. Точно сподобається тим, хто любить насичені і вологі кекси 🤍 Люблю їм снідати, бо відразу і ситно, і на душі радісно.

Інгредієнти

• Стиглі банани – 3 шт + 1 шт для прикраси
• Борошно – 180 г
• Коричневий цукор – 60 г
• Кориця – 1 ч. л.
• Розпушувач – 2 ч. л.
• Сіль – щіпка
• Молоко – 80 г
• Рослинна олія без запаху – 80

Домашній банановий кекс на молоці в духовці покроковий рецепт

1. Розминаємо виделкою банани, вливаємо туди молоко і масло. Розмішуємо. В окремій чашці змішуємо борошно, корицю, розпушувач, сіль і цукор. До сухих інгредієнтів додати рідкі і розмішати до однорідного теста.
2. Форму змастити раст. маслом, застелити пергаментом і залити тестом. Розрівняти і прикрасити бананом. Для карамельної скоринки і красивого кольору я поспала зверху цукром, корицею і додала трохи пекана.
3. Випікати при 180С приблизно 40 хвилин до сухої зубочистки. Для більш багатого смаку у тісто додайте банани фламбе (тушковані в алкоголі) 👌