Кекси ромова баба

Як зробити Кекси ромова баба рецепт. Продовжуємо наш новорічний марафон. Сьогодні у нас на черзі всіма улюблене з дитинства ласощі. М’які, соковиті, нескінченно ароматні. Ідеальна зимова випічка.

Інгредієнти

(на 8 шт.)

Для тіста:
– яйце куряче 1,5 шт.,
– тепле молоко 200 мл,
– розтоплене масло вершкове 50 гр.,
– цукор 50 гр.,(якщо робите без просочення 120 гр.)
– дріжджі 5 гр.,
– борошно пшеничне высш. сорт 400-450 гр.,
– ізюм 120 гр.

Для просочення:
– цукор 200 гр.,
– вода 150 мл,
– лимонний або апельсиновий сік 50 мл,
– ром 50 мл (За бажанням)

Для помадки;
– цукор 500 гр.,
– вода 150 мл,
– лимонний сік 1 ч. ложка.

Кекси ромова баба покроковий рецепт

1. Розводимо дріжджі в теплому молоці, додаємо яйця, масло і цукор. Вводимо борошно і замішуємо м’яке тісто, залишаємо в теплому місці під плівкою на 1 ч. Коли тісто підніметься, вмішуємо родзинки. Залишаємо ще на 40 хв. Ділимо тісто на 8 частин і закладаємо в формочки, (але це не критично).
2. Залишаємо під плівкою поки духовка нагрівається. Можна змастити яйцем. Випікаємо при 180° с до золотистого кольору. . Варимо сироп: воду, цукор і лимонний сік, кладемо в сотейник з товстим дном і ставимо на пор. вогонь, коли суміш закипить варимо протягом 6-8 хв. Якщо додаєте ром, то чекаємо поки суміш трохи охолоне (приблизно до 50°С) і вливаємо його в смесь.
3. Перекладаємо готові бабки у високу тару і заливаємо сиропом. . Готуємо помадку. У сотейник з товстим дном викладаємо цукор і заливаємо водою. Ставимо на ср вогонь. Коли суміш закипить, варимо 6-7 хв, додаємо ложку лимонного соку і варимо ще 1 мин.

4. Знімаємо з вогню, чекаємо поки помадка злегка охолоне, тепер збиваємо блендером поки суміш не стане білою і більш щільною. (Якщо суміш різко стала твердою і крихкою, значить вона занадто охолола, можна додати пару ложок води і поставити в мікрохвильову піч). Просочені ромові бабки занурюємо в помадку.