Пиріг Тарт з абрикосами і франжипаном

Пиріг Тарт з абрикосами і франжипаном простий рецепт. Хрустке пісочне тісто в основі, горіховий бісквіт і медові абрикоси. Якщо не боїтеся експериментів, то додайте щіпку лаванди і щіпка кардамону до абрикосам, здивуєтеся наскільки це смачно! Тарт можна приготувати будь-якого розміру і в будь-якій формі, просто збільшіть кількість інгредієнтів.

Інгредієнти

Готуємо 60 хвилин
Виходить 8 порцій
Діаметр форми 20-24 см

Тісто
130 г борошна
100 г холодного вершкового масла
30 г цукру
3-4 ст. л. холодної води
2 г солі

Франжипан
40 г м’якого вершкового масла
40 г цукру
40 г мигдальної муки або мигдалю
1 яйце

Абрикоси з медом
30 г цукру
10-15 абрикосів
1 ст. л. меду

Пиріг Тарт з абрикосами і франжипаном покроковий рецепт

1. Борошно з’єднайте з цукром і сіллю, додайте холодне вершкове масло і перетріть масу в крихту. Це можна робити руками або в чаші комбайна. З пісочним тістом краще працювати швидко, щоб масло не встиг розтанути. Влийте холодну воду і перемішайте тісто до об’єднання, воно повинно вийти щільним, практично не буде липнути до рукам.
2. Відразу розкачати тісто між двох шарів пергаменту в коло товщиною близько 3-4 мм і приберіть в морозильну камеру на 20 хвилин, поки будете робити інші приготування. В цей час нагрійте духовку до 170°, режим «верх-низ». З абрикосів видалити кісточки і наріжте їх на четвертинки.
3. В глибокій сковороді або сотейнику розтопіть цукор з медом до розчинення цукру, додайте абрикоси і, помішуючи, тушкуйте 2-3 хвилини. Готуємо франжипан. Якщо ви використовуєте горіхи, то обсмажте на сухій сковороді заздалегідь до карамельного кольору, остудіть і подрібніть за допомогою блендера або кавомолки до муки.
4. М’яке вершкове масло збийте з цукром близько двох хвилин, зручніше за все зробити це в мірній склянці. Введіть яйце і збивайте ще хвилину, додайте горіхову борошно і перемішати лопаткою до однорідної массы.
5. Збираємо тарт. Дістаньте тісто з морозильної камери, виріжте з нього коло діаметром як ваша форма для випічки. Викладіть тісто у форму, зверху лопаткою розподіліть франжипан, на нього укладете по колу абрикоси. Випікайте 30-40 хвилин. Тарт за бажанням можна подавати теплим або холодным.