Радянський торт Ленінградський за гостом класичний

Як зробити дуже смачний Радянський торт Ленінградський за гостом класичний в домашніх умовах рецепт простий. 🎂🎂🎂 Всім привіт! 🙋♀️Сьогодні приготуємо знаменитий Радянський торт – Ленінградський! Складається він з пісочний коржів, масляного шоколадного крему, ну і звичайно ж шоколадної помадки) Рецепт наближений до Госту, але з меншою кількістю цукру і цукрової помадки.

Інгредієнти

на тор 18 см*18 см

помадка:
цукор 250 г
вода 75 р
лимонний сік 1/2 ст. л
какао 5 р

коржі:
цукор 130 р
вершкове масло 185 р
яйце 1 шт
борошно 320 р
розпушувач 1 ч. л

крем:
цукор 100 р
жовток 1 шт
молоко 120 р
какао 8 р
коньяк 1 ст. л за бажанням
вершкове масло 82,5% 200 г

Радянський торт Ленінградський за гостом класичний покроковий рецепт

1. Помадка. Змішати цукор, воду в сотейнику. Поставити на середній вогонь і уварити сироп до температури 115 градусів. Коли сироп досягне 100-105 градусів додати лім. сік. Готовий сироп поставити в крижану воду і остудити до 45 градусів. Потім збити міксером (насадка лопатка). Готова помадка білого цевта і не липне до рук. Накрити помадку харчовою плівкою в контакт і залишити при кімнатній температурі на добу. Перед використанням помадку розігріти в мікрохвильовці і при необхідності додати воду.

2. Коржі. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром. Потім додати яйце і ще раз збити. В отриману суміш просіяти борошно з розпушувачем і швидко замісити м’яке тісто. Довго не заважати. Розділити тісто на 4 частини. Кожну частину розкачати в квадрат 18 на 18 см і наколоти виделкою. Поставити форму в морозилку на 10 хвилин. Випікати коржі в розігрітій до 200 градусів духовці 8-10 хвилин. Після випічки вирізати формою. Обрізки залишити для обсыпки.

3. Крем. В чаші змішати жовток, цукор і трохи молока від загальної кількості. Молоко, що залишилося довести до кипіння і при постійному помішуванні, влити в цукрово-яєчну суміш. Повернути масу в сотейник і довести до кипіння. Готовий заварний крем остудити до кімнатної температури. Вершкове масло добре збити до побіління, потім потроху додати заварний крем, какао і коньяк.

4. Збірка. Один з коржів полити помадкою. Інші коржі змастити тонким шаром крему і зверху покласти корж з помадкою. Боки торта обмазати кремом і обсипати крихтою. Верх торта прикрасити рештою кремом.