Торт ледачий Медовик з журавлиною і сметанним кремом

Як смачно зробити Торт ледачий Медовик з журавлиною і сметанним кремом без розкочування коржів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

ТІСТО:
◽️Борошно – 250 гр.
◽️Цукор – 215 гр.
◽️Мед – 100 гр.
◽️Злив.масло 82.5% – 100 гр.
◽️Сіль – 1/4 ч. л.
◽️Яйця З – 4 шт.
◽️Мускатний горіх – 1/4 ч. л.
▫️Сода – 1-1,5 ч. л.

КРЕМ:
◽️Сметана 25-30% – 570 гр.
◽️Вершки 33-35% – 310 гр.
◽️Мед – 70 гр.
◽️Ваніль – за смаком.

ЖУРАВЛИННА НАЧИНКА:
▫️Журавлинне пюре – 250 гр.
▫️Цукор – 45 гр.
▫️Кукурудзяний крохмаль – 15 гр.

Торт ледачий Медовик з журавлиною і сметанним кремом покроковий рецепт

1. Починаємо приготування з журавлинною начинки. У сотейник відправляємо журавлинне пюре, цукор і кукурудзяний крохмаль. Варимо до загустіння і після охолоджуємо до кімнатної температури. ТІСТО. У сотейник відправляємо мед, сіль, мускатний горіх. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипения.
2. Додаємо соду, суміш спіниться, помішуємо на вогні ще 30 секунд до апетитного карамельного кольору. В окремій чаші збиваємо яйця і цукор в пишну повітряну масу. Це важливо. Вливаємо суміш в остиглий мед (мед охолоджується до кімнатної температури). Вводимо борошно (можна не просіяти) і акуратно перемішуємо лопаткою).
3. Випікаємо наступним чином: Деко застеляємо пергаментним папером. Кладемо кільце діаметром 20-22 див. Наливаємо частина суміші – 2-3 ст. л. Розмазуємо. Випікаємо при температурі 180С. Режим верх-низ або конвекція. Час випікання 10-12 хвилин. Готовність коржів перевіряємо так: торкаємося рукою, корж не повинен липнути до рук, але повинен бути дуже мягким.
4. Витягуємо з духовки і поки гарячий корж – зверху натискаємо кільцем діаметром 16-18 див. Обрізки не викидаємо – вони нам ще знадобляться для обсипання. Після випікання вимикаємо духовку і поміщаємо туди деко з обрезками.
5. Шафа буде остигати – обрізки просушатся до потрібного стану. Крем. Холодні вершки збиваємо до пишного стану, додаємо сметану і мед. Перемішуємо венчиком.

6. При бажанні можна додати ваніль. Збираємо торт в кільці. Корж – журавлинна начинка крем. З внутрішньої сторони рекомендуємо помістити бордюрную стрічку. Так медовик легко вийде з кольца.