Вергуни на кефірі пишні на сковороді

Як смачно зробити Вергуни на кефірі пишні на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. В різних регіонах їх називають по різному. Так само вергуни часто плутають з хмизом з-за схожої форми. Але хмиз тонкий і хрусткий, а вергуни пишні і м’які.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 334/6/13/48

теплий Кефір – 200 мл
Яйце – 1 шт
Цукор – 60 г
Щіпка солі
Борошно – 400 г
Сода – 1/2 ч. л
Раст. олія для смаження – 100 мл
Цукрова пудра для посипання – 40г

Вергуни на кефірі пишні на сковороді покроковий рецепт

1. У теплий кефір додати соду, перемішати. Далі, додати яйце, цукор і сіль. Перемішати. Просіяти борошно і вимісити еластичне, не липнущее до рук тісто. Готове тісто накрити кришкою або плівкою і залишити на 15 минут.

2. Потім розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 0,7 мм. Нарізати, як показано на відео і сформувати вергуны.

3. Смажити на добре розігрітій олії з двох сторін на середньому вогні. Готові вергуни рясно присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту☺

Відео рецепт 👇