Мандаринова Панна-Котта

Щоб все вийшло ідеально, важливо вибрати самі свіжі мандарини і правильний йогурт. Мандаринова Панна-Котта рецепт простий.

Інгредієнти

Вершковий шар:
вершки 33-35 % – 300мл,
натуральний йогурт Теос – 250 гр,
цукрова пудра -3 ст/ложки
ванільний цукор – за бажанням
20г швидкорозчинного желатину

Мандаринове желе:
мандаринів – 600г очищених
20г швидкорозчинного желатину
цукрових пудра – 2 ст/ложки

Мандаринова Панна-Котта покроковий рецепт

1. Желатин підготуйте згідно інструкції на упаковці. Я використовую швидкорозчинний желатин, заливаю 1 ст. л. желатину 3-4 ст. л. холодної води, залишаю розбухати. З’єднайте вершки і густий йогурт, перемішайте, підігрійте і не доводячи до кипіння, зніміть з вогню .У гарячу суміш додайте цукор і набряклий желатин, розмішайте до розчинення. Розлийте по порційним формам.
2. Злегка остудіть суміш, а потім помістіть десерт в холодильник ще на 2-2.5 години, для того щоб вершковий шар повністю застиг. Точно так само підготуйте желатин. Очистіть кисло-солодкі мандарини. Перекладіть часточки в жароміцний сотейник, додайте 1 столову ложку цукрового піску, пробийте блендером.
3. Поставте на середній вогонь, прогрійте до перших бульков. Варити масу не потрібно – наше завдання довести до кипіння. Зніміть прогріту мандаринову масу з вогню. Додайте набряклий до цього часу желатин, розмішайте. Злегка охолодіть суміш, а потім розлийте у форми з охолодженої вершковою основой.
4. Варто почекати кілька хвилин, і коли мандаринове желе почне застигати, можна викласти мандаринові дольки для декору. Потім знову прибрати десерт в холодильник для остаточного застывания.