Пиріг з волоськими горіхами, яблуками і родзинками в духовці

З Горіховим Спасом, друзі! Пиріг з волоськими горіхами, яблуками і родзинками в духовці простий рецепт 🌰 Як завжди до свята спекла пиріг, начинки не пошкодувала)) ох, який смачний вийшов, а який розріз👍вообщем не скромна я сьогодні)) У сковороді розігріваємо сл. масло, додаємо очищені і нарізані кубиками яблука, горіхи, родзинки, постійно помішувати протушкувати хвилин 5-7

Інгредієнти

на форму 22 см

Тісто:
Молоко 150 мл
Дріжджі сухі 5 гр
Цукор 100 гр
2 яйця
Вершкове масло 70 гр
Борошно 400-450 гр
Щіпка солі
Ванілін 1 год л

Начинка
Горіхи (волоські, фундук) подрібнити
1 велике Яблуко
20 гр сл масло
Родзинки 20 гр
Кориця за смаком

Пиріг з волоськими горіхами, яблуками і родзинками в духовці покроковий рецепт

1. Опара.. у теплому молоці розчинити дріжджі, додати 1 ч л цукру 4 ст л борошна з загальної кількості. Всю масу перемішати, накрити плівкою, прибрати на підйом. Здоба: В чаші змішуємо яйця, сіль, цукор, вершкове масло ( попередньо розігріту у мікрохвильовці і остигле )

2. Далі з’єднуємо здобу з неї опарою, перемішуємо, додаємо борошно. Тісто має бути м’яке, не липке ( але в теж час не забите борошном) руки можна змастити рослинним маслом і вимішуємо хв 8-10..

3. Далі тісто округлити, покласти в миску, змащену рослинним маслом, накрити плівкою і прибрати на підйом. Далі робимо обминку, знову прибираємо на подъем.

4. тісто обім’яти, розкачати в пласт 60х40 см, змастити сл. маслом розподілити начинку, скрутити пласт в рулет по довгій стороні, розрізати уздовж, але не до кінця і сплести косу.

5. Косу згорнути в равлика і перекласти у форму, присипати зверху цукром , горішками. Випікати в розігрітій духовці 180С 30-40 хв, але завжди орієнтуйтеся на свою духовку..

6. Готово!)