Холодний чізкейк з білим шоколадом і полуницею простий рецепт. Тісто буде класичне, повітряне. Крем – Чізкейк з невеликою кількістю желатину, що зробить текстуру дуже ніжною, але стабільною. Шапочка з ганаша на білому шоколаді- відмінно підкреслює смак свіжої полуниці і виходить щось на зразок полуниці з вершками.
Інгредієнти
Торт збирається у формі 22 див.
Бісквіт (вистачить і на 3 коржа):
4 яйця
120 грам цукру
100 грам борошна пшеничного
25 грам крохмалю будь-якого
Полунична начинка у форму півсфери 2,5 см
150 грам пюре полуниці
20 грам цукру
5 грам кукурудзяного крохмалю
3,5 г желатину (замочити в 12 грамах води)
Крем-Чізкейк:
400 грам сирного сиру
220 грам білого шоколаду
40 грам цукрової пудри
220 грам вершків 33%
6 грамів желатину (замочити в 30 грамах води)
Крем ганаш для декору – отсаживала насадкою пелюстка:
100 грам білого шоколаду
100 грам вершків 33%
Холодний чізкейк з білим шоколадом і полуницею покроковий рецепт
1. Бісквіт.
Яйця збиваємо з цукром і дрібкою солі в щільну пишну масу, додаємо просіяне борошно і крохмаль, вимішуємо. Випікаємо на деку 30/40 см 25 хвилин при 165 градусах. Вирізаємо формою 16 см коржи.
Яйця збиваємо з цукром і дрібкою солі в щільну пишну масу, додаємо просіяне борошно і крохмаль, вимішуємо. Випікаємо на деку 30/40 см 25 хвилин при 165 градусах. Вирізаємо формою 16 см коржи.
2. Полунична начинка.
Пюре уварюють з цукром і крохмалем до загустіння, додати набряклий желатин, виливаємо у форму – замораживаем.
Пюре уварюють з цукром і крохмалем до загустіння, додати набряклий желатин, виливаємо у форму – замораживаем.
3. Крем-Чізкейк:
Крем готуємо прямо перед складанням торта. Сирний сир збиваємо з пудрою до однорідності (я також додала ваніль). На шоколад виливаємо гарячі вершки – об’єднуємо , додаємо розтоплений желатин – виливаємо всю суміш на сир. Добре збиваємо , щоб не залишилося шматочків сиру. Збираємо торт як на відео. Охолоджуємо мінімум 4 години в холодильнику або 1 годину морозилке.
Крем готуємо прямо перед складанням торта. Сирний сир збиваємо з пудрою до однорідності (я також додала ваніль). На шоколад виливаємо гарячі вершки – об’єднуємо , додаємо розтоплений желатин – виливаємо всю суміш на сир. Добре збиваємо , щоб не залишилося шматочків сиру. Збираємо торт як на відео. Охолоджуємо мінімум 4 години в холодильнику або 1 годину морозилке.
4. Крем ганаш для декору.
Вершки нагріти – вилити на шоколад, об’єднати. Дати стабілізуватися мінімум 8 годин- після взбить.
Вершки нагріти – вилити на шоколад, об’єднати. Дати стабілізуватися мінімум 8 годин- після взбить.
Відео рецепт 👇