Рулет з маком на молоці з дріжджового тіста в духовці

Як смачно зробити Рулет з маком на молоці з дріжджового тіста в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пишу вам рецепт дуже смачного соковитого рулети з маком! Це пухнасте ніжне тісто і соковита, ароматна макова начинка – ніхто не пройде повз! Летить такий рулет за лічені хвилини! Готуйте із задоволенням і радуйте своїх близьких!

Інгредієнти

Тісто
230 г теплого молока
6 г сухих дріжджів або 20 г свіжих
70 г цукру
2 яйця С1
530 г борошна (Макфа)
70 г м’якого вершкового масла 82.5%

Макова начинка
150 г маку
100 г молока
60 г цукру або 60 г меду (дивіться за смаком)
20 г манної крупи або 10 г кукурудзяного крохмалю

Рулет з маком на молоці з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. У теплому молоці (36-37С) розвести цукор і дріжджі, дочекатися бульбашок. Ввести збиті виделкою яйця і добре перемішати. Ввести муку, дочекатися, коли тісто збереться в шар.
2. Ввести м’яке масло і вимісити до приємно-пружного стану ок 10-15 хв. на низькій швидкості. Прибрати в тепле місце на расстойку хв на 30-40 хв. Можна обім’яти і знову залишити на расстойку або відразу ж печь.
3. Макова начинка.
Змішати всі інгредієнти в сотейнику, довести до кипіння і варити на низькому вогні, помішуючи, 10 хв. Злегка остудити. ⠀ Розкачати тісто в прямокутний пласт ок. 25*40 см.
4. Розподілити по тесту начинку. Закатати в тугий рулет. Викласти на пергамент або силіконовий килимок і випікати при 160-170С близько 40-50 хв залежно від вашої духовки. За 10-15 хв до готовності можна змастити молоком.