Солодке пісочне тісто для печива

Як смачно зробити Солодке пісочне тісто для печива простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. В цьому році найчастіше печу це печиво… Воно неймовірно смачне як саме по собі, так і добре підходить в якості «бази» для різних інших видів печива! Це тісто Pâte Sucree (або різновид пісочного тіста) і печиво з нього … (за рецептом P. Hermè)

Інгредієнти

ТІСТО
150 г Вершкового масла 82,5% (кімнатної температури; «помадка»)
95 г Цукрової пудри
1 середнє Яйце (60 г)
1 г Сіль
220 г Пшеничного борошна
60 г Фундука (перемеленого в борошно)
(у маестро 250 г пшеничного борошна і 30 г мигдальної) 🤗 з трохи більше збільшеною кількістю борошна з фундука (як у мене в рецепті) виходить пахучіше))) на мій смак

Солодке пісочне тісто для печива покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло перемішати з цукровою пудрою (насадкою весло, якщо замішуємо в чаші стаціонарного блендера, або вручну – лопаткою) Інтенсивно збивати не потрібно. Ввести яйце і перемішати до однорідної і гладкою емульсії. Всипати обидва види борошна, сіль і максимально швидко зібрати тесто.
2. Сформувати пласт товщиною 1-2 см, загорнути у плівку і відправити в холодильник на кілька годин (а ще краще – на ніч). Охолоджене тісто розкачати між двох листів пекарської папери. Товщина тесту може змінюватись… у мене 2,5-3 мм, вирізати кружечки потрібного діаметру (5-6 см). Важливий етап! Заморозить.
3. Духовку розігріти до 160 С. Відправити печиво випікатися в замороженому вигляді, в ідеалі між двома перфорованими килимками. Випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору. Слідкуйте за своєю духовці і Перевіряйте готовність печива після 18-20 хв. Готове печиво остудити і використовувати за призначенням). Можна з’єднати їх між собою (по 2 шт.) з допомогою варення, карамелі… Можна з нього зробити різдвяне печиво «Рудольф» (оленя)