Печиво лускунчик на сметані і жовтках

Як смачно зробити Печиво лускунчик на сметані і жовтках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. НОВИНКА! ПЕЧИВО “ЛУСКУНЧИК” з СЕКРЕТОМ! Ми в ЗАХВАТІ! ВИПІЧКА до ЧАЮ СВЯТО і БУДНІ! Рецепт.
Дуже простий рецепт оригінального печива! Печиво “Лускунчик” шалено смачне і ніжне! Різдвяна випічка до свят. Ідеально на святковий стіл. Можна в подарунок! Всі оцінять випічку. Печиво з горіхами. Печиво з секретом. Рецепт печива на варених жовтки. Пісочне, розсипчасте печиво.
Що дають тісту варені жовтки? Тісто на варених жовтки більш ніжне, розсипчасте, крихке. Щоб тісто було розсипчастим треба запобігти розвитку клейковини тому пісочне тісто робиться на вершковому маслі , а варені жовтки містять менше рідини, ніж сирі – тому і перешкоджають розвитку клейковини. Готові вироби більш ніжні і просто тануть у роті.

Інгредієнти

На ~17 штук (~500г):

Тісто:
– 3 варених жовтки
– 100г сметани
– 80г вершкового масла
~ 180г борошна
– 1 ст. л цукру
– 1ч.л. розпушувача (без гірки)
– сіль, ванілін (по щіпці)

Глазур:
– 30г вершкового масла
– 30 мл молока
– 60г цукру

Печиво лускунчик на сметані і жовтках покроковий рецепт

1. Для начинки і посипання горіхи ~ 100г. У мене волоські, можна фундук, мигдаль та ін Тісто. У мисці змішую варені жовтки і цукор. Додаю розм’якшене вершкове масло і перемішуємо. Кладу сметану, сіль і ванілін і перемішую. Додаю трохи борошна, розпушувач і перемішую. Поступово всипаючи борошно, замісити м’яке тесто.
2. Відправити тісто в холодильник на 15-20 хвилин. В цей час приготую глазур. У сотейнику змішую молоко, цукор і вершкове масло. На вогні нижче середнього довести суміш до кипіння при постійному помешивании.
3. Зменшити вогонь до мінімуму і варити глазур пару хвилин. Зняти і остудити. Від тесту відривати невеликі шматочки, всередину покласти горішок, защипнути і скачати шарики.
4. Викласти на деко. Випікати в добре розігрітій до 180С духовці 20 хвилин. Дати печінкою охолонути. Потім вмочити в глазур, прибрати надлишки і обваляти в подрібнених орехах.