Банановий пиріг зі згущеним молоком, горіхами та шоколадом

Це реально паличка-виручалочка якщо у вас завалялися банани 🍌 які не з’їси, і викинути шкода 🤷🏻♀️ Це щось між пирогом і тістечком. Хрустка основа, заливка навіть після охолодження залишається ніжно-кремового 🤤 В цьому пирозі важливо використовувати саме старі банани, вони дадуть потрібний смак і текстуру. З зеленими і свіжими буде не те 🥺 Як зробити смачний Банановий пиріг зі згущеним молоком, горіхами і шоколадом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Інгредієнти на форму 24*18 см:

Тісто
🥄240 р. борошна
🥄70 р. цукру
🥄1/3 ч. л. розпушувача
🧂Щіпка солі
🌼Ванілін (можна замінити 10 г. цукру на ванільний цукор)
🧈70 р. холодного вершкового масла
🥚1 шт. яйце С1

Начинка
🍌2-4 шт. чорних банана (ті про які забули на тиждень і є ніхто)

Заливка
🥛200 г згущеного молока
🥛240 р. сметани
🥚2 шт. яйця С1

Додатково за бажанням:
🍫80 р. шоколаду 56%
🥜Жменю волоського горіха
🍑Будь-які сухофрукти

Банановий пиріг зі згущеним молоком, горіхами і шоколадом покроковий рецепт

1. Тісто. В глибоку ємність покласти борошно, цукор, розпушувач, ванілін, сіль. Розмішати Додати холодне вершкове масло, нарізане на кубики, розтерти в крихту (можна це все зробити в блендері), Додати яйце, розтерти пальцями так, щоб частина крихти залишилася не зволожена яйцем
2. Начинка. Бананів беріть тільки чорні. Дві шт норм, але краще 3-4 шт Нарізати на пластинки товщиною ~5 мм Заливка. Змішати сметану, згущене молоко, яйця віночком до повного об’єднання всіх інгредієнтів. Температура інгредієнтів не грає ніякої ролі. Сметану звичайно краще брати пожирнее.
3. Збірка. Форму застелити пергаментом. На дно висипати 1/4 частина крихти. Викласти банани. Вилити всю заливку. Посипати залишками крихти. Потім посипати шоколадом і орехами.
4. За бажанням можна в начинку до бананів додати чорнослив, курагу, фініки і т д Випікати при 180С ~40 хв. Начинка повинна повністю застигнути. Перевірити на готовність зубочисткою, повинна бути суха. ❕Смачніше є в охолодженому вигляді, але це справа смаку

Відео рецепт 👇