пахлава Медова з тіста філо, горіхів, води і цукру

Як зробити Медову пахлаву з тіста філо, горіхів, води і цукру рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто Філо 1 упаковка (10-12 аркушів)
Горіх 300 р
Кориця мелена 1 ч. л.
Води 200 р
Меду 200 р
Цукру 150 р
Вершкового масла 150 г

пахлава Медова з тіста філо, горіхів, води і цукру покроковий рецепт

1. З’єднати воду, цукор і мед, варити протягом 15 хвилин. Подрібнити в крихту волоський горіх (або финдук/мигдаль), перемішати з корицею і половиною сиропа.
2. У змащену вершковим маслом форму викласти 1/3 частина розрізаних навпіл листів філо. Кожен шар змастити розтопленим вершковим маслом. Викласти 1/2 частина горіховою начинки.
3. Викласти ще 1/3 частина листів, також промазуючи кожен шар маслом. Викласти залишки горіхів і покрити рештою третю промасленных аркушів фило.
4. Розрізати на квадрати і випікати при температурі 175°С до золотистого кольору. Готову пахлаву залити сиропом, що залишився і остудить.