Тістечко «ПОВІТРЯНЕ». Доброго ранку усім 🤍🤍🤍 довго думала над тим який рецепт викласти в стрічку, тим більш список обіцяного великий 🤣 ну всього по трошки 😁👌прошу любити і жалувати тістечко з далекого дитинства 🤍 Дівчинки озвучувала відео коли ще боліла короною 🤪 перезаписувати озвучка не було часу 🙌🏻 Як зробити смачне Повітряне тістечко безе меренгою з кремом рецепт простий.
Інгредієнти
Для швейцарської меренги:
155 гр білка
(Приблизно білки з 5 яєць)
300 гр дрібного цукру
Інгредієнти для крему:
100 гр вершкового масла кімнатної температури
100 гр згущеного молока
Повітряне тістечко безе меренгою з кремом покроковий рецепт
1. Для швейцарської меренги: Збиваємо білки і цукор, ставимо на парову баню, так щоб тара не торкалася води. При постійному помішування з допомогою віночка, доводимо до повного розчинення цукру або до 55-60 градусів. Далі прибираємо з вогню і збиваємо за допомогою міксера до щільної пишної массы.
2. Відсаджуємо меренгу на деко, на пергамент 📜 будь-якої форми і відправляємо в розігріту духовку до 90 градусів (якщо хочете щоб безе було біле без жовтого відтінку, то тоді сушимо при 70 градусах). Сушимо 3-4 години, можна відкрити духовку і розламати яку ні будь одну безешку, щоб впевнитись добре підсохло або нет.
3. Мені подобається коли саме у такого тістечка серединки залишається злегка м’якою і тягучою 👌 якщо Ви хочете повністю сухе безе сушіть довше. Відразу не виймайте з духовки, вимкніть духовку і тільки після остигання можете вынуть.
4. Для крему:
Збиваємо масло до білого, вливаємо згущене молоко і збиваємо до однорідної маси. Остиглі безе дві половинки, як на відео склеюємо між собою за допомогою крему, можна ще посипати горішками і готово.
Збиваємо масло до білого, вливаємо згущене молоко і збиваємо до однорідної маси. Остиглі безе дві половинки, як на відео склеюємо між собою за допомогою крему, можна ще посипати горішками і готово.
Відео рецепт 👇