Шоколадне печиво з горіхами і корицею

Спочатку я трохи скептично поставилася до цього рецепту. Як зробити шоколадне печиво з горіхами і корицею рецепт простий. Але цікавість узяла верх, я купила кайенский перець і почала готувати. Результат перевершив всі мої очікування, печиво вийшло дуже смачним і ароматним! Коробочку з таким печивом не соромно подарувати на новий рік і різдво! Всім раджу спробувати!

Інгредієнти

Борошно-220г
Вершкове масло-230г
Цукрова пудра-130г(+для обсипання)
Какао-30г
Волоські горіхи-90г
Кориця-1 год.л.
Кайенский перець-1/4ч.л.(або менше)
Сіль-1/4ч.л.
Ванільний екстракт-1ч.л.

Шоколадне печиво з горіхами і корицею покроковий рецепт

1. Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сковороді близько 3 хвилин. Даємо охолонути і подрібнюємо на невеликі шматочки. Змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, корицю, кайенский перець, сіль. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і ванільним екстрактом до однорідності і пышности.
2. Вводимо суху борошняну суміш і волоські горіхи. Перемішуємо до однорідності ложкою або на низькій швидкості міксера. Накриваємо тісто плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину. З тіста формуємо кульки розміром з волоський горіх. Випікаємо печиво при температурі 180 градусів близько 20 минут.
3. Даємо постояти 10 хвилин, потім ще тепле печиво обвалюємо в цукровій пудрі. Через 10-15 хвилин повторюємо цю процедуру. Дегустуємо наше печиво і отримуємо задоволення! Що стосується кайенского перцю, якщо покласти його зовсім мало, він взагалі не відчувається, якщо трішки більше, залишається невелика гостре послевкусие.