Торт з профітролей зі сметанним кремом

Як смачно зробити Торт з профітролей зі сметанним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
Молоко -125 р
Вода – 125 р
Цукор – 1 с. л.
Сіль – щіпка
Масло вершкове – 100 г
Борошно пшеничне – 180 г
Яйце – 4-5 шт

Крем:
Вершки 33% – 400 р
Сметана 25% – 400 р
Цукрова пудра з ароматом ванілі – 80 г

Торт з профітролей зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. В сотейнику з’єднати воду, молоко, масло, сіль і цукор і довести до кипіння. Всипати борошно, заважати, не прибираючи з вогню, приблизно 1 минуту.

2. Трохи охолодити. По одному додаючи яйця, перемішуємо тісто на повільних обертах міксера або за допомогою лопатки, до однорідності. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо на осоружний. Для торта діаметром 16 см достатньо половини порції тіста, а з решти половини можна спекти профитроли.

3. Випікаємо при 200 градусах 10-12 хвилин ( духовку не відкриваємо!), а потім при 170 градусах ще 7-8 хвилин Для крему збиваємо вершки, сметану і цукрову пудру до пишної маси. Збираємо торт у кільці, перекладаючи шарами профітролі і крем. Прибираємо на ніч холодильник. Прикрашаємо ягодами. З наступаючим!

Відео рецепт 👇