Торт Медовик зі сметанним кремом домашній

Як зробити смачний торт медовик зі сметанним кремом домашній рецепт простий ❤️ У нас влітку саме в родині дні народження і кожного іменинника є улюблений торт👌 Всі торти, які любить моя сім’я, є в моїй книзі «Класика жанру», а ось торт на день народження чоловіка завжди різний 😂 він дозволяє мені витівки і експерименти, в цей раз вийде ніжний медовий тортик зі сметанним кремом і яскравими фруктовими нотками. Якщо сметана водяниста, то спочатку треба її «відважити» через подвійну марлю і потім використовувати, тоді крем вийде густий і смачний. Ягоди і фрукти можна взяти будь-які Замість квіткового меду спробуйте гречаний або каштановий👌 Люблю медівники, коли вони ніжні, не нудотні і просто тануть у роті❤️

Інгредієнти

яйце 2 шт (120г)
вершкове масло 200 г (і 72.5% підійде)
цукор 180 р
Ванільний цукор-10г
мед 2 стл (40 г)
сода 2 чл (14г)
лимонний сік 2 чл (10мл)
борошно 560 р

Крем.
сметана 25-30% 600 р
цукрова пудра ванільна 200 р

Фруктова частина.
Малина (полуниця) 100г
Яблука (з компоту або пюре) 200г
Цукор 30г
Агар 3г

Торт Медовик зі сметанним кремом домашній покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром до розчинення цукру, додати мед, збити, покласти соду, зверху на неї вилити сік, все перемішати віночком. Порціями всыпаться борошно і замісити тісто, воно може бути трохи липковатым. Покласти в пакет, трохи розплющити і прибрати на годину в холодильник. Розділити на 8 частин. Розкачувати, присипаючи борошном, на пергаменті для випікання. (прямокутник, щоб всередині можна було вирізати коло діаметром 22-23см) Випікаю в розігрітій до 180С духовці до золотистого кольору (хвилин 7) З гарячого коржа вирізаю кільцем(можна обвести тарілку ножем) корж потрібного діаметра (обрізки підуть на обсипання) Коржі дуже ніжні, знімаємо з пергаменту, коли остынут.
2. Крем.
З’єднати разом віночком. (Замість сметани можна взяти жирні вершки і збити міксером в крем)

3. Фруктова частина.
Все з’єднати в сотейнику, пробити блендером в пюре, довести до кипіння на середньому вогні, помішуючи, варити 1-2 хвилини після закипання, злегка остудити і використовувати
4. Збірка.
Збираю в кільці(мені так зручніше). Кожен корж промазываю кремом і трохи «побрызгиваю» фруктовою начинкою, її можна додавати більше або менше, за бажанням. Верхній корж змащую кремом і посипаю крихтою з коржів. На ніч прибираю в холодильник. Знімаю кільце. Обмазую боки і обсыпаю крихтою. Прикрашаю по желанию.