Шоколадний пудинг без випічки на Різдво

Як смачно зробити Шоколадний пудинг без випічки на Різдво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. А раптом ви його ще не пробували? Готується дуже просто і без випічки

Інгредієнти

450 гр сухофруктів (замочити заздалегідь в сиропі з міцного напою, свіжого чаю і апельсинового соку)
160 гр вершкового масла (з морозилки)
Сік і цедра 1-го апельсина
150 грам темного цукру
2-3 ч. л меду
3 яйця
120 грам борошна
1 ч. л. розпушувача
80 грам сухарів
По 1\2 ч. л кориці, мускатного горіха, імбиру, кардамону
Коньяк або ром для підпалювання в день подачі

Шоколадний пудинг без випічки на Різдво покроковий рецепт

1. Підготувати миску і каструлю для водяній лазні. Стінки миски змастити маслом, на дно покласти невеликий гурток пергаменту. Приготувати з пергаменту велике коло для кришечки. Сухарі можна взяти готові панірувальні, змолоти черствий батон або навіть житній хліб, пряники або покупні сухарі. У мисці змішати борошно, спеції, розпушувач і сухари.

2. Зняти цедру з апельсина вичавити сік. Холодне масло натерти на тертці. Яйця добре збити в окремій мисці. З сухофруктів злити сироп, додати яйця, цедру і сік, мед і цукор. Добре перемішати. Потім додати масло, ще раз перемішати суміш і потім ввести сухі інгредієнти. Вимішуємо швидко, але ретельно. Викладаємо тісто в миску, накриваємо гуртком пергаменту і потім щільно обертаємо фольгою, роблячи крышку.
3. Можна переязать шнуром. Ставимо в каструлю, заповнюємо її холодною водою на 2/3, накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні – кипіння має бути ледь помітно. Потрібно 2 – 3 години, не забувайте підливати воду. Перед подачею його також розігрівають на водяній бані, поливають міцним алкоголем і підпалюють. Додатково можна приготувати заварний крем.