Безе з лимонним курдом

Як зробити смачне Безе з лимонним курдом рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

🔸Для крему:
✅240 мл лимонного соку;
✅цедра 1 лимона;
✅150 г цукру;
✅3 жовтки;
✅20 г крохмалю;
✅щіпка солі;
✅60 г вершкового масла;

🔸Для безе:
✅3 білка зважити і відміряти у 2 рази більше за вагою цукру (близько 150 грам);
✅1 крапля лимонного соку;
✅щіпка солі;

Безе з лимонним курдом покроковий рецепт

1. Для крему. Лимонний сік вилити в сотейник і довести майже до кипіння. ⠀ Цедру, цукор, жовтки, крохмаль і сіль викласти у велику миску або чашу міксера і збивати до утворення пишної світлої маси. ⠀ Продовжуючи збивати масу, влити тоненький цівкою гарячий лимонний сік в жовткову суміш і перемішати до однорідності. ⠀
2. Повернути крем назад в каструлю на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, прогрівати протягом 10 хвилин, поки крем не загусне. ⠀ У готовий крем вмішати вершкове масло, порізане на шматочки, викласти в миску і накрити плівкою так, щоб вона стикалася з поверхнею крему, і остудити. ⠀
3. Готовий крем перекласти в банку і зберігати в холодильнику. ⠀ Для безе: Білки викласти в чашу міксера з сіллю і лимонним соком і збивати до утворення пишної піни. ⠀ Висипати в білки весь цукор і продовжувати збивати до утворення щільної блискучої маси і твердих піків. ⠀
4. Викласти з допомогою кондитерського мішка або ложки на деко, вистелений пергаментом для випічки, безе у формі кошичків і сушити при 100 градусах 1,5-2 години. ⠀ Я дістаю безе, як тільки вони починають вільно відклеюватися від паперу, всередині вони залишаються трохи мягкими.