Традиційна паска бабушкін

Традиційна паска бабусин простий рецепт 🐣.

Інгредієнти

-мука близько 400 р
-2 яйця,1 жовток
-цукор 180 р
-олію вершкове 80 р
-цукати/сухофрукти 100 р
-цедра 1 апельсина

Для опари:
-120 мл молока
-15 г дріжджів
-1 ст. л цукру
-4 ст. л борошна

Традиційна паска бабусин покроковий рецепт

1. Для опари змішати тепле молоко, дріжджі, цукор, борошно, перемішайте і приберіть в тепле місце на 30 хвилин. 2.Яйця і жовток збийте з цукром і додайте розтоплене вершкове масло, перемешайте.

2. Додайте опару, перемішайте і просійте борошно, регулюйте консистенцію самостійно, тісто має бути м’яким, повітряним. Місіть тісто близько 15 хвилин до эластичности.

3. Додайте сухофрукти, присипані борошном і цедру апельсина. Накрийте тісто харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 2-3 часа.

4. Після розкладіть тісто по формочках і приберіть ще раз в тепле місце (у мене це духовка, нагріта до 40 градусів ).
5. Випікайте паски при 170 градусах 30-40 хвилин. Як паски охолонуть, прикрасьте з глазурью.

Відео рецепт 👇