Вологий турецький кекс на молоці

Сьогодні з Вами хочу поділитися турецьким десертом – Турецький кекс. В середині волого. Кекс виходить м’яким і тане в роті. Обов’язково спробуйте приготувати. Дивіться відео до кінця. Як зробити смачний Вологий турецький кекс на молоці в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Для бісквіта:
Борошно – 200 гр.
Молоко – 100 мл
Вершкове масло – для змазування
Розпушувач – 1 ч. л.
Какао – 20 гр.
Соняшникова олія – 100 мл
Цукор – 200 гр.
Яйця – 2 шт.
Молоко для Заливки – 450 мл

Для крему:
Борошно – 20 гр.
Вершкове масло (82%) – 150 гр. (кімнатної температури)
Молоко – 500 мл
Цукор – 40 гр.
Кукурудзяний крохмаль – 30 гр.

Вологий турецький кекс на молоці покроковий рецепт

1. З початку, в посуд кладемо яйця. Зверху кладемо цукор і добре перемішуємо міксером. Перемішуємо, поки суміш не стане білою. Зверху наливаємо олію. Наливаємо молоко і добре ще раз перемішуємо. В сито з борошном кладемо розпушувач і какао. Добре все перемішуємо. Сухі інгредієнти в ситі потроху просіваємо в яєчну масу і перемішуємо міксером. Друзі, у нас вийде шоколадне тісто. Тепер нам потрібно приготувати форму.

2. У мене прямокутна форма. Обов’язково змащуємо вершковим маслом. Якщо у вас кругла форма, то її теж можна використовувати . Наприклад, можна використовувати круглу форму діаметром 24 див Розмір цієї форми 20*30 див. Кекс готуємо в розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Тепер, будемо готувати крем. Всі інгредієнти крему напишу в описі під відео. З початку, у сотейник наливаємо молоко.

3. Температура молока не має значення. Кладемо цукор. Кладемо крохмаль. Кладемо борошно і все добре перемішуємо вінчиком. Масу ставимо на середній вогонь. Безперервно помішуємо, поки не стане густим. Якщо не помішувати, то маса прилипне. Як загусне, кладемо вершкове масло кімнатної температури. Відключаємо вогонь і добре ще раз перемішуємо. Наш вершкове масло розтане в кремі. Наш крем готовий. Щоб швидше охолонув, я переливаю в інший посуд. Пиріг готов.

4. Тепер в багатошаровій робимо багато дірочок з допомогою дерев’яної шпажки. Зараз ми зверху наллємо молоко. Щоб молоко вбралося, ми робили дірочки. Наливаємо молоко на гарячий пиріг. Друзі, пиріг обов’язково має повністю охолонути. Потім ми змащуємо кремом. Крем повинен повністю охолонути. Щоб крем вбрався, ставимо в холодильник на кілька годин. На Ваш розсуд, можете прикрасити пиріг до чаю. Друзі, для прикраси я використовувала какао-порошок.

5. Ви можете прикрасити ягодами або кокосовою стружкою. Пиріг стояв у холодильнику 2 години. Тепер, поріжемо. Пиріг легко ріжеться і в середині вийшов вологим. Вийшов, як справжній турецький десерт. Дуже смачно. Моя порада – обов’язково спробуйте приготувати. Мій чоловік і донька їли пиріг з захопленням. Вони закохалися в нього. Родина просить ще раз приготувати. Друзі, я впевнена, що Вам пиріг понравится.