Глазур без цукрової пудри для великоднього кошика

Глазур без цукрової пудри для паски великоднього простий рецепт. Як і обіцяла, ще раз дублюю рецепт глазурі. З того моменту, як ми стали користуватися цим рецептом, інші рідко використовуємо. А вчора ще спробувала рецепт на фруктовому пюре, за таким же принципом, він на сторінці.

Ця глазур дуже зручна в роботі, смачна і не кришиться при розрізуванні. І ЛАЙФХАК. Якщо глазур стала щільніше, а ви вже почали декорувати паску і вона погано стікає, поставте його в мікрохвильовку на 5-7 секунд. Глазур розм’якшитися і почне стікати красивими потьоками.

Інгредієнти

🔸️5 г желатину
🔸️30 г води
🔸️80 мл свіжовичавленого апельсинового соку (можна взагалі замінити на воду, але з соком смачніше)
🔸️200 гр цукру (цукор краще дрібний білий)

Глазур без цукрової пудри для паски великоднього покроковий рецепт

1. Замочити желатин у воді і дати набрякнути. Желатинова маса повинна стати дуже щільною З цукру і соку (сік апельсина попередньо процідити) варимо сироп. Помішуючи, щоб повністю розчинився цукор, доводимо сироп до кипіння. Кип’ятимо, доки не осяде піна. Як осіла, знімаємо з вогню ( не чекаємо повторного підняття) і додаємо в нього набряклий желатин.
2. Вимішуємо до повного розчинення желатину. Отриману масу збиваємо міксером до загустіння, приблизно 5-7 хвилин. Маса повинна побіліти і стати консестенции сметани. Можна відразу наносити на паски. Зручно наносити з кондитерського мішка або скористайтеся ложкою. Паски повинні бути холодными.
3. Глазурі потрібно 5-7 годин для повного застываания, при кімнатній температурі, щоб паски можна було упаковувати. У холодильнику застигає протягом години. Якщо глазур застигла в мішку, її можна підігріти імпульсними за 3-4 секунди в мікрохвильовці. Глазур яку підігрівали застигає швидше Залишки глазурі можна зберігати в холодильнику в кондитерському мішку 2-3 дні. Перед використанням ⬆️ дивіться пункт выше.