Пиріг з інжиром

Як зробити Пиріг з інжиром рецепт простий в духовці. До неподобства простий рецепт. Пиріг з інжиром. Цей пиріг хороший сам по собі, але якщо зробити карамельний соус з червоним вином і плюхнуть ложку грецького йогурту зверху – це відразу вихід на інший рівень😁😋😋👍🏻 Тому настійно рекомендую спробувати цей варіант.

Інгредієнти

Для пирога на форму 20 см:

200 грам вершкового масла
200 грам цукру
3 яйця
180 грам мигдального або фундучной борошна
1/2 год л меленого анісу (якщо не любите експерименти і пряні нотки у випічці, не додавайте)
90 грам пшеничного борошна
1/2 год л солі
1 год л екстракту ванілі (якщо у вас є стручок ванілі, то додайте насіння з половини стручка)
100 грам грецького йогурту (можна використовувати сметану)
8 шт інжир

Для соусу:
3 ст ложки цукру
6 ст ложок червоного сухого вина
Інжир 4 шт
Грецький йогурт для подачі

Пиріг з інжиром покроковий рецепт

1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром 3 хвилини, додаємо по одному яйця, щоразу добре збиваючи. У збиту масляно-яєчну масу додаємо сіль, аніс, ваніль і мигдалеву борошно, збиваємо хвилину. Додаємо борошно пшеничне, знову збиваємо хвилину і останнім йде грецький йогурт, збити 3 секунд Беремо разьемную форму або форму для пирога з бортами не нижче 4 см, вистилаємо пергаментний бумагу.

2. Викладаємо тісто, розрівнюємо лопаткою. Інжир розрізаємо навпіл уздовж і навпіл впоперек, але не надрізуючи до кінця. Викладаємо на тісто досить щільно один до одного. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, потім знижуємо температуру до 170 градусів і випікаємо ще 40-45 минут.
3. Готовність перевіряємо зубочисткою. Виймаємо й даємо повністю охолонути Готуємо соус. В маленький сотейник кладемо 3 ст ложки цукру і на великому вогні даємо йому розплавитися в карамель. Знімаємо з вогню і додаємо вино і перемішуємо. Цукор відразу згорнеться і стане твердою карамеллю. Повертаємо на середній вогонь і, постійно помішуючи даємо карамелі повністю розчинитися в вине.

4. Розрізаємо інжир на 4 частини, і кидаємо в соус, швидко перемішуємо і знімаємо з вогню. Остиглий пиріг ріжемо, кладемо шматочок на сервісну тарілку, поливаємо теплим соусом і зверху кладемо столову ложку холодного грецького йогурта.

Відео рецепт 👇