Дуже шоколадний торт з мусом і крем ганашем

Обов’язково збережіть цей рецепт. Як зробити шоколадний торт з мусом і крем ганашем рецепт простий. Буде відповідний привід приготувати цей торт. Він шалено смачний. І я постараюся детально розписати етапи його приготування.

Інгредієнти

У торті 4 складові (етапи):
🔸 Бісквіт:
* Яйця 4 шт.
* Цукор – 200 г
* Борошно – 200 г
* Розпушувач – 10 г
* Какао – 60 г
* Молоко – 200 мл
* Рослинне масло – 120 мл

🔸 Шоколадний ганаш для начинки
* Молочний шоколад – 200 г
* Вершки 33% – 200 мл

🔸 Мус
* Молоко – 120 мл
* Вершки 33% -320 мл
* Білий шоколад – 180 р
* Вершкове масло – 40 г
* Желатин – 12 г
* Вода – 50 мл

🔸 Шоколадний ганаш для вирівнювання
Темний шоколад – 200 р
Вершкове масло – 100 г

Дуже шоколадний торт з мусом і крем ганашем покроковий рецепт

1. Готуємо бісквіт: Збиваємо яйця з цукром до пишної білої маси. У гарячому молоці розчиняємо какао, додаємо сюди рослинне масло і перемішуємо. Далі додаємо цю масу в яйця (саме в цій послідовності, а не як на відео). На низьких обертах перевешиваем і частинами вводимо борошно з розпушувачем. У цей момент міксер повинен бути на низьких обертах, щоб маса була повітряна і не перевзбилась. Борошно треба тільки вмешать.

2. Тісто має вийти досить рідким. Я отриману масу розділила на 2 однакові частини і розлила у дві форми (кільця – діаметр 18 см). І випікала одночасно 40 хвилин при 180. Перевіряйте готовність шпажкою. Перед випіканням накриваємо бісквіт фольгою. Через 25 хвилин знімаємо фольгу і випікаємо ще 15 хв. Після вимкнення духовки залиште його ще на 10 хвилин, далі остудіть на решітці, загорніть в плівку і приберіть в холодильник за 4-5 годин хоча б. Після цього дістаємо і розрізаємо кожен на 2 частини. У нас буде 4 коржа. Готуємо шоколадний ганаш для начинки: Гарячими вершками заливкам шоколад.

3. Перемішуємо, даємо трохи охолонути. Накриваємо плівкою Вконтакт і прибираємо в холодильник на 4 години. Після збиваємо міксером, перекладаємо в кондитерський мішок і залишаємо в холодильнику до складання торта Готуємо мус: Желатин заливаємо водою. Шоколад заливаємо гарячим молоком. Як шоколад розтанув, додаємо розм’якшене вершкове масло і перевешиваем. Желатин (залитий водою) нагріваємо в мікрохвильовці (15 сек) або на плиті щоб він розтанув і вводимо в шоколадну суміш тонкою цівкою, постійно помешивая.

4. Поки маса трохи остигає починаємо збивати вершки. Збиваємо спочатку на низьких обертах , потім на високих до м’яких піків. Далі додаємо шоколадну масу тонкою цівкою і збиваємо на низьких обертах, просто щоб перемішати, Маса виходить досить жидкой.

5. Я розділила її на 3 рівні частини і збираємо торт так: Бісквіт ➡️ мус ➡️ робимо як на відео плями шоколадний ганашем ➡️ і після я прибирала в холодильник на 10 хвилин. Він застигав і збирала далі – знову бісквіт – мус – ганаш і в холодильник. Закінчуємо збірку бісквітом. Накриваємо плівкою і прибираємо на кілька годин (а краще на ніч у холодильник)

6. Ганаш для вирівнювання: Розтоплюємо темний шоколад, додаємо розм’якшене вершкове масло і перевешиваем. Я зазвичай залишаю на 30 хв, потім його збиваю міксером і починаю вирівнювати холодний торт. Прикрашаєте за своїм бажанням Не плутайтесь. Тут все дуже легко. Просто написала все подробно.