Кавовий кекс з рікоттою

Як зробити кавовий кекс з рікоттою рецепт. Коли я наївно вважала, що зможу прожити без кави. Мій рекорд – 6 місяців. Після я вирішила, що життя занадто коротке, щоб відмовляти собі в задоволенні насолоджуватися улюбленим напоєм. Каву я люблю багатий, насиченою і з приємною гіркотою в смаку. Люблю, коли мені можуть порадити і запропонувати новий смак, виходячи з моїх побажань і переваг.

Інгредієнти

(на форму 11х21см)

⠀3 яйця
⠀150г рікотти
⠀120г м’якого вершкового масла
⠀200г борошна
⠀150г цукру
⠀2ст.л. меленої кави
⠀5ст.л. алкоголю або апельсинового соку
⠀2ч.л. розпушувача
⠀ванілін

Кавовий кекс з рікоттою покроковий рецепт

1. Каву залити 3ст.л. алкоголю/соку і залишити на 30 хвилин або більше. М’яке масло збити з цукром. Додати рікотта, перемешать.
2. Вбити в масу за одне яйця, щоразу добре розтираючи їх. Всипати просіяне борошно з розпушувачем, добре перемішати, щоб не залишилося грудок. Після розділити масу на 2 частини. В одну додати кавову масу, в іншу – 2ст.л. алкоголю/соку. Перемешать.

3. Форму застелити пергаментом. По черзі викласти ложкою дві маси. Після постукати форму об стіл, щоб тісто рівномірно розподілилася. Випікати при 180° 40-45 хвилин