Арахісова паста без цукру в домашніх умовах

Як зробити смачну Арахісову пасту без цукру в домашніх умовах із смаженого арахісу рецепт простий. Я і чоловік дуже любимо арахісову пасту в чистому вигляді та як додаток до різних страв. До сирників, оладушкам, млинців, та й просто намазати на хлібець і зверху додати шматочки банана!😋 спробуйте, це смакота!!! Але те, що продається в магазинах, нам не підходить!
Додають масло і тим самим підвищують калорійність. А арахісова паста сама по собі теж досить калорійний продукт, але корисний!!! Тому навіть при схудненні її не виключають з раціону! Потрібна міра! Я особисто обмежую себе – 1 чайна ложка без гірки😅 Знаю що можна купити в еко-фермі або еко-крамниці або замовити в інсте. Але так все таки дорожче! А купити готовий арахіс, обсмажити його і перебити блендером або кухонним комбайном, не так вже й складно і виходить економія сімейного бюджету 😊

Інгредієнти

Арахіс смажений солоний 2 пачки по 180 гр.
Сіль за смаком (якщо не вистачить тої солі від арахісу)
Якщо хочете шоколадну, можна додати какао або чорний шоколад! Теж буде смачно.

Арахісова паста без цукру в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Обсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи. Довести до золотистої скоринки і виділення олії на арахісі. Ви побачите як він буде блищати. Пересипати готовий арахіс в тарілку і дати охолонути. Остиглий арахіс пересипати в чашу блендера і почати збивати на великий скорости.

2. У мене комбайн, він потужний бо я зупиняю роботу тільки для того, щоб перевірити консистенцію пасти. Якщо у вас блендер, то краще збивати в кілька етапів!!! Щоб він не згорел!!! Збиваємо до того моменту коли арахіс почне утворюватися грудочкою, нічого не підливайте!!! Ні воду, ні масло! Арахіс сам виділити масло)))

3. Збивайте за стільки часу, поки не отримаєте потрібну консистенцію пасти. Чим довше збивати, тим рідше паста вийде! До речі, арахіс можете брати сирої, очищений!!!! Просто довше смажити або сушити в духовці. Я пробувала і прийшла до висновку, що мені так простіше і на смак особливо не впливає! А ви пробуйте і знаходите свій ідеальний рецепт для приготування!!!❤️