Шоколадно апельсинове печиво

Як смачно зробити Шоколадно апельсинове печиво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Шоколадне тісто:
150 г темного шоколаду,
65 г борошна,
55 г шоколадної пасти,
45 г цукру,
40 г сл.масла,
1 яйце кімнат.темп.,
1/2 ч. л. розпушувача,
щіпка солі.

Апельсинове тісто:
80 г борошна,
70 г м’якого сл. масла,
45 г цукру,
жовток,
1 ч. л. порошку з сушеної апельсина, натуральний.цедри,
щіпка солі,
1/4 ч. л. розпушувача.

Шоколадно апельсинове печиво покроковий рецепт

1. Для шоколадного тіста розтопити на паровій бані шоколад з маслом. Яйце трохи збити з цукром і сіллю. Додати шок.пасту, перемішати. Додати шоколад з маслом, перемішати. Всипати борошно з розпушувачем, перемішати. Тісто буде жидким.
2. Чашу з тістом поставити в холодильник до застигання. З застиглого тіста скачати руками кульки вагою 13-15 м кожен. Прибрати в холодильник. Щоб печиво було зручно формувати шоколадні кульки повинні дуже добре застигнути (можна навіть злегка підморозити). Для апельсинового тіста розтерти масло з цукром, цедрою і сіллю. Внести жовток. Всипати борошно з розпушувачем, перемешать.
3. Тісто вийде рідким. Прибрати чашу в холодильник до застигання тесту. Від апельсинового тесту відщипувати невеликі шматочки (близько 8 г), розплющити в руках, помістити кульку шоколадного тіста і підкотити руками. Готові кульки викласти на деко і притиснути долонею. Випікати печиво при 170 гр. 12-15 хв. Остудити на решетке.