Завершуючи чорничну тиждень: ще один рецепт-комбо з попередніх рецептів. Беремо тісто, що залишився від приготування галети, наливаємо лаву з ароматною чорничної начинки і зверху додаємо хрусткою крихти. ⠀Це один з найулюбленіших рецептів, можна зробити з будь-ягодою, але чорниця – це окрема любов.
Інгредієнти
Для пирога:
-1/2 рубленого тесту з рецепту двома постами раніше;
– 500 г чорниці;
-100 г цукру;
-кілька крапель лимонного соку;
-2 ст л кукурудзяного крохмалю;
⠀
Для штрейзеля:
-100 г борошна;
-70 г цукру;
-щіпка солі;
– 60 г вершкового масла.
Чорничний пиріг з штрейзеля покроковий рецепт
1. Для штрейзеля масло порізати кубиками, викласти в миску разом з борошном і цукром і перетерти пальцями в крихту. Прибрати штрейзель поки в холодильник.
2. 500 г чорниці (можна будь-які інші ягоди, заморожені можна не розморожувати) помістити в каструлю разом з 100 г цукру і соком половинки лимона і довести до кипіння. 2 ст л кукурудзяного крохмалю змішати з 1/3 склянки води і влити в киплячі ягоди, перемішати і знову довести до кипіння. Покіпятіть ще кілька хвилин, зняти з вогню і повністю охолодити начинку;
3. Форму для випічки пирога змастити маслом і присипати борошном. Тісто розкачати на поверхні, присипаної борошном, в коло. Намотати тісто на качалку і перенести на форму. Вилити начинку, зверху рівномірно посипати штрейзеля і випікати при 180 С близько 40 хвилин, поки начинка не почне булькати, а пиріг не покриється золотистою корочкой.