Маковий пиріг штоллен

Маковий пиріг штоллен, настав твій час⛄ Початківець штолленопек вітає вас у своїй маленькій імпровізованої новорічної кондитерської😏 З класичним штолленом розібралися, час зробити щось складніше. ⠀ А поки ми займалися цікавій комбінаторикою штоллен і ялинкових іграшок, в головах виникла думка🤔: наскільки у нас з вами збігаються ялинкові набори? ⠀ Передаються у вас з покоління в покоління ялинкові прикраси? Ось у мене є валяні іграшки, паперові риби, овочі з найтоншого скла і мій улюблений маленький синенький чайничок. Думаю, такі завалялися практично у всіх. ⠀ ⠀

Інгредієнти

Для тесту
— 500 г борошна
— 200 г теплого вершкового масла
— 150 мл теплого молока
— 100 г цукру
— 40 г живих дріжджів
— ванільний екстракт
— щіпка солі
— форми для кексу 25 см

Для наповнення
— 200 г кондитерського маку
— 150 мл молока
— 50 г теплого вершкового масла
— 60 г цукру

Для прикраси

— 100 г розтопленого вершкового масла
— 100 г цукрової пудри

Маковий пиріг штоллен покроковий рецепт

1. В окремому склянці змішайте дріжджі, молоко і 20 г цукру, накрийте плівкою, залиште в теплому місці на 15 хв. В глибокій мисці змішайте борошно, 80 г цукру, ваніль, влити дріжджову суміш, перемішайте. Додайте олію і ще раз добре перемішайте протягом 5-10 хв. Якщо тісто зараз дуже липке, додайте ще трохи муки.

2. Накрийте миску плівкою і приберіть в тепле місце на 1 годину. Для начинки все змішати до однорідності. Помістіть тісто на присипану борошном поверхню, розділіть на 2 частини, розкачати кожну частину на 2 пласта розміром 25×35 див. Рівномірно розподіліть начинку по поверхні і почніть згортати рулет по довгій стороні від країв до центру.

3. Акуратно перемістіть рулети у форми для кексів, залиште на 30 хв. Надішліть форми в розігріту до 200 гр духовку на 20 хв, знизьте температуру до 170 м і потримайте ще 35-40 хв. Вийміть штоллени з форм, змастіть маслом, дайте повністю охолонути, посипте цукровою пудрою, загорніть в пергамент і дайте їм відпочити в прохолодному місці 2-3 дня.