Солона Карамель з цедрою лимона і мускатним горіхом

Солона Карамель з цедрою лимона і мускатним горіхом рецепт простий. Не забудьте зберегти, щоб не втратити!

Інгредієнти

🔸вершки 33%-200г
🔸цедра лимона-2г
🔸мускатний горіх-2г
🔸стручок ванілі-1шт
🔸цукор-200г
🔸вода-60мл
🔸сироп глюкози-40г
🔸вершкове масло-80г
🔸сіль морська-4г
🔸шоколад молочний-100г

Солона Карамель з цедрою лимона і мускатним горіхом покроковий рецепт

1. Вершки зі спеціями (цедра лимона, мускатний горіх, очищений стручок ванілі з насінням) довести до кипіння і настояти 10-15 хв, потім процідити. У сотейнику з товстим дном з води, цукру і глюкози зварити карамель до бурштинового кольору. Акуратно додати гарячі вершки і сіль в карамель (обережно, може бути багато пари, не обожгитесь) і ще раз довести до кипения.
2. При температурі 80-85 градусів вилити карамель на шоколад і пробити блендером до однорідної емульсії. При температурі 35 – 40 градусів додати розм’якшене вершкове масло, ще раз пробити блендером. При t 28 градусів відсаджуємо карамель в заздалегідь приготовлені полікарбонатні форми, залиті темперований шоколадом або заповнюємо вже готові шоколадні капсули для конфет.

3. Залишаємо для кристалізації на 12. Годин, потім закриваємо дно цукерки темперований шоколадом і виймаємо з форми. Якщо заповнювали круглі шоколадні капсули, то їх можна декорувати горіхами або тростинним цукром, на ваш смак. Цю Карамель можна розлити по банках і просто їсти ложкою. Теж дуже швидко исчезает.