Шоколадно ванільне печиво Зебра

Зберігайте рецепт простого і ефектного печива «Зебра», яке особливо за смаком діткам 🥰 Як зробити смачне Шоколадно ванільне печиво Зебра рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Масло вершкове – 180 г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 150 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Борошно – 400 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Какао – 2 ст. л.

Шоколадно ванільне печиво Зебра покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло розтираємо з цукром (або збиваємо з допомогою міксера), додаємо яйця, ванільний цукор, ще раз збиваємо до однорідності. Всипаємо просіяне борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Тісто виходить м’яким і пластичним. Ділимо тісто на дві частини, одну частину прибираємо в бік, другу кладемо в миску і просіваємо в неї какао.

2. Вимішуємо до однорідної шоколадного кольору. ⠀ З фольги або пергаменту вирізаємо 2 однакових прямокутника (для того, щоб розкачати 2 однакових за розміром пласта). На стіл викладаємо один прямокутник з фольги і на ньому розкачуємо шоколадний пласт ( розміром як фольга).

3. Зверху на шоколадний шар викладаємо другий прямокутник з фольги і розкачуємо на ньому білий пласт, таким же розміром, як фольга. Потім перевертаємо пласт фольгою догори і акуратно знімаємо фольгу, таким чином поєднуючи між собою темний і світлий пласт. ⠀

4. Отриману конструкцію з двох пластів звертаємо в рулет і прибираємо в морозилку хвилин на 20, щоб потім зручніше було нарізати. Дістаємо рулет з морозилки і нарізаємо на шматочки товщиною 1-1.5 див. Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 минут.