Великодній сирний кекс

Як зробити великодній сирний кекс рецепт простий. Загалом, надивилася я розрізів таких кексів, ну як же мені теж не спекти такий Кекс-сюрприз 😋🐇 Трохи подзадержала рецепт, так як нас з сином звалив якийсь вирусняк противний, але вчора взяла себе в руки і в ночі з градусником під пахвою і з рулоном паперових рушників в обнімку, ось це ось все написала) Сподіваюся, стане в нагоді!
І спасибі за підтримку і побажання здоров’я в директ, ви мої хороші, дуже ціную!!! А адже мені ще потрібно показати вам дуже смачну Паску «Крем-брюле» і Краффин, оспади, дай мені сил 🙏, а то буде дуже образливо не встигнути. Так що з вас ❤, так я швидше одужаю 😘☺ Ну і власне, ось рецепт ніжного і дуже смачного з пікантною шоколадної серединкою 😋 ВЕЛИКОДНІЙ КЕКС З ШОКОЛАДНИМ КРОЛИКОМ В ЦЕНТРІ.

Інгредієнти

• 270г борошна
• 155г сл.масла
• 260г цукру
• 0,5 стручка ванілі
• 300г сиру
• 190г яєць
• 14г розпушувача
• 2г солі

А так само
• в одну частину тіста какао алкализированного 8г)
• 30г гарячого молока

Желатинова глазур
• 5г желатину Dr.Oetker (замочити в 30г води)
• 180г цукру
• 50г води
• 1г ваніліну

Великодній сирний кекс покроковий рецепт

1. Масло кімн. t збити з цукром, сіллю і насінням ванілі до пишної маси. Вмішати яйця кімн. t по одному. Сир кімн. t протерти через дрібне сито, ввести в вершкову частина. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем. Вимісити до однорідності. Відміряти 250г тіста, вмішати какао і молоко.
2. Шоколадне тісто розподілити шаром в 1-1,5 см по формі для випічки (22×14см), застеленому папером для випічки. Піч 15хв. при t 170°C. Трохи остудити, вирізати фігурною виїмкою кроликів, ідеальна товщина заготовки 2 див., скласти їх один на одного стопкою. Кексову форму 26×9 см змастити раст. маслом, застелити бумагой.
3. На дно викласти невелику частину основного тесту. Укласти посередині стопку кроликів, заготовки повинні щільно прилягати один до одного. З боків і зверху заповнити кексову форму основним тестом. Випікати в розігрітій духовці до 180°С близько 50хв. до сухої шпажки. Готовий кекс остудити у формі. Вийняти, прикрасити глазур’ю і великодніх декором. Готово.

4. Глазур.
Желатинова глазур. Желатин замочити у воді на 5-10 хв. Зварити сироп з води, ваніліну і цукру (просто довести до кипіння і розчинення цукру). Розпустити набряклий желатин, влити в сироп. Збити цю суміш міксером, на високих обертах, до глянцевої, білої, густої маси, хвилинки 2-3, зовні вийде скоринка, а всередині ванільно-зефірна ніжність. Нанести на кекс, прикрасити. Дати висохнути, тоді не буде липнуть.