Фруктовий заварний різдвяний кекс

Повторюю рецепт фруктового заварного різдвяного кексу. Це неймовірно соковито і смачно при мінімумі дій. Борошна так мало, що її зовсім не помітно на тлі сухофруктів. У минулому році пробувала на 2-4 день , і через три тижні. У свіжого смак більш насичений і вологий. Витриманий ж краще ріжеться і теж гарний, але вже значно щільніше (правда, я не просочувала його алкоголем під час витримки). У будь-якому випадку, настійно рекомендую!

Інгредієнти

300 г чорносливу (нарізати)
240 г родзинок
100 г кураги (нарізати)
150 г в’яленої журавлини
100 мл темного рому ( коньяку, віскі тощо)
220 мл апельсинового соку
200 г вершкового масла
200 г меду
Цедра двох апельсинів
1,5 ч. л суміші спецій (кориця, мускатний горіх, кардамон)

Потім додати:
3 яйця
80 г меленого мигдалю
160 г борошна
25 г какао
5 г соди
5 г розпушувача
Щіпку солі

Фруктовий заварний різдвяний кекс покроковий рецепт

1. Все скласти в каструлю, помішуючи довести до кипіння, кип’ятити на слабкому вогні 10 хв. Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температуры.
2. Потім додати:
Все перемішати і розкласти по формах. Форми краще прокласти папером для випічки. Випікати при температурі 150 градусів приблизно 45 -80 хв до готовності (перевіряйте до сухої шпажки). Час випікання залежить від розміру форм. Дати повністю охолонути, загорнути у фольгу і прибрати на дозрівання хоча б на сутки.