Булочки, круасани з дріжджового тіста на молоці в духовці

Як смачно зробити Булочки, круасани з дріжджового тіста на молоці в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Булочки «А-Ля-Круасан». Ніжні і дуже легкі! У мене в стрічці є рецепт справжніх круасанів, але це такий трудомісткий і довгий процес! Він займає цілий день. А цей рецепт мене підкорив! Швидко і дуже просто!

Інгредієнти

Молоко – 150 мл
Вода – 150 мл
Цукор – 3 ст. л.
Дріжджі – 1/2 ст. л.
Сіль – 1/2 ч. л.
Яйце – 1 шт
Борошно – 350-400 р
Масло вершкове – 25 г

Масло для змащування шарів – 100 г

Булочки, круасани з дріжджового тіста на молоці в духовці покроковий рецепт

1. З’єднати молоко, воду, цукор і дріжджі. Залишити на 10-15 хвилин. ⠀ Борошно просіяти, додати сіль, молочну суміш і яйце. Замісити тісто. Додати розм’якшене вершкове масло. Вимісити тісто до однородности.

2. Розділити на 9 частин. Накрити плівкою і залишити на 15-20 хвилин. ⠀ Потім розкачати кожну кульку в тонкий корж, змастити вершковим масло всі шари, крім верхнього. Поставити тісто в морозилку на 20 хвилин. ⠀

3. Розкачати стопку в коло діаметром 50-55 см, а потім нарізати на 12-16 частин. ⠀ Сформувати булочки як на відео. ⠀ Нарити плівкою і дати підійти протягом 1,5-2 годин. ⠀

4. Випікати в два прийоми по 6-8 шт, при 200 градусах 15-20 хвилин. ⠀ Я прибрала половину булочок в морозилку. Испеку, коли захочеться свіжих, гарячих круассанчиков.

Відео рецепт 👇