Медові капкейки з ганашем на білому шоколаді

Як приготувати смачні Медові капкейки з ганашем на білому шоколаді рецепт.

Інгредієнти

(8 шт. у стандартних капсулах для капкейків)

Карамелізований мед:
Мед хорошої якості 250г
Вода 75г

Тісто:
Яйця 85г
Цукор дрібний/цукрова пудра 60г
Масло вершкове 85г
Мед карамелізований 60г
Борошно 110г
Мигдальна борошно 30г
Сіль 1 г
Розпушувач Зг
Вершки 33-35% 50г

Медова іриска:
Мед 95г
Сироп глюкози 5г
Вершки 33-35% 100г
вершкове Масло-50г
Сіль 1 г
Желатин 220 блюм Зг

Збитий ганаш на білому шоколаді:
Білий шоколад 33-34% 185м
Вершки 33-35% (1) 125г
Сироп глюкози 15г
Інвертний цукор 15г
Вершків 33-35% (2) 300г

Додатковий крем для шапочок:
Шоколад білий 33-34% 100г
Вершки 33-35% 150г
Цукор-50г
Сир сирний 250г

Медові капкейки з ганашем на білому шоколаді покроковий рецепт

1. Карамелізований мед:
Мед влити в сотейник і на середньому вогні прогріти, періодично покручивая сотейник, до 140°с. Порціями влити дуже гарячу воду, добре перемішати. Перелити в герметично закривається ємність. Зберігати в холодильнике.
2. Тісто:
Мед підігріти до 30°с, яйця відважити і довести до кімнатної температури, пробити блендером. М’яке масло викласти в чашу блендера, додати мед і цукор, перемішати. Частинами вливаючи яйця, пробити масу блендером в емульсію. Борошно просіяти з розпушувачем, додати сіль і мигдалеву борошно, перемішати. Об’єднати з яєчною масою і добре вимісити тісто, щоб не залишилося грудочок. Влити підігріті до 30°с вершки і знову добре перемішати. Духовку попередньо розігріти до 160°с. Капсули для капкейків змастити маслом і встановити в форми. Розподілити тісто (~55-60г) у кожну капсулу. Випікати близько 30 хв. до сухої зубочистки. Повністю остудити перед сборкой.
3. Медова іриска:
Желатин замочити в холодній воді. Вершки та сироп глюкози довести до кипіння, помішуючи. Зняти з вогню, розпустити желатин. Одночасно мед нагріти до 140°с, в два прийоми підмішати гарячі вершки. Остудити до 40°с і додати холодне вершкове масло. Пробити блендером і перекласти в кондитерський мішок. До збірки прибрати в холодильник.
4. Збитий ганаш на білому шоколаді:
Шоколад викласти в чашу блендера. Вершки (1), сироп глюкози і інвертний цукор об’єднати в сотейнику і на середньому вогні довести до кипіння. Вилити на шоколад і пробити блендером в емульсію. Відразу ж влити холодні вершки (2), знову пробити блендером. Перелити ганаш в широку ємність, накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник на 6 годин. Перед складанням капкейків збити на середній швидкості ручним міксером. Перекласти в кондитерський мішок з бажаною насадкой.
5. Збірка:
З центру кожного капкейка видалити серцевину. Заповнити медової ірискою (—20-25г), вирівняти. Дати трохи застигнути в холодильнику. Прикрасити шапочкою з збитого ганаша (~40г). Перед сервіровкою полити шапочки холодним карамелізованою медом.

6. Додатковий крем для шапочок:
Шоколад розтопити і остудити. Об’єднати в чаші міксера холодні вершки, сир і цукор, збити до стійких пік. Влити охолоджений шоколад і збити до об’єднання. Відразу ж перекласти в кондитерський мішок з бажаної насадкою і приступити до декору.