Зефірний торт з пісочної основний

Як зробити Зефірний торт з пісочної основний рецепт простий і смачний. На форму діаметром 18см. Можна приготувати з будь-якого пюре або соку.

Інгредієнти

ПІСОЧНА ОСНОВА /шаблі/
1шт – жовток
40г – сах.пудра
57г – борошно
3.5 р – розпушувач
50г – олію вершкове кімнатної t°
1г – сіль

для зефірного шару:
122 р – пюре будь
57г – білок
57 г – вода
6г – агар-агар 900 блум
135г – цукор в сироп
40г – цукор в білок і
1г- лимонна кислота

Зефірний торт з пісочної основний покроковий рецепт

1. ПІСОЧНА ОСНОВА /шаблі/
Збити жовток з цукром дочиста, додати борошно з розпушувачем, перемішати міксером до дрібних крихт, додати розм’якшене злив. масло, об’єднати. Викласти “колобок” тесту між листами пекарської папери, придавити обробною дошкою до висоти 2-5мм, випікати при180° 10-15хв. Відразу вирізати потрібний діаметр/ в даному випадку 18см.
2. Для зефірного шару:
Білок, лимонну кислоту і цукор (40 г) занурити в чашу міксера і відставити у бік. У сотейник занурити агар і воду, потім цукор (135 м), пюре ретельно перемішати, варити постійно помішуючи приблизно ~4 хвилин. Зняти з вогню. Одночасно з цим збивати підготовлені білки до міцних пик.
3. Продовжуючи збивати на максимальній швидкості вилити сироп тонкою цівкою на збитий білок, ще збивати 1 хвилину, перекласти зефірну масу в проложенное ацетатної плівкою кільце діаметром 18см на піщану основу. Приготувати другу частину зефіру з іншого будь-якого пюре. Залити на перший шар. Залишити до повного стабілізуватися остывания.