Пряниковий будиночок своїми руками новорічний

Як смачно зробити Пряниковий будиночок своїми руками новорічний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У дітей канікули, а отже пора починати ПЕКТИ Новий рік. Наповнювати квартиру ароматом мандаринів і просто дивитися “Один вдома” і “Іван Васильович змінює професію”…

Інгредієнти

Тісто.
120 гр вершкового масла (кімнатної T)
200 гр цукрової пудри або цукру
130 г меду
1 велике яйце (кімнатної Т)
390 г борошна
1/2 чл солі
1/4 чл соди
1 чл меленого імбиру
1 1/2 чл кориці
1/4 чл гвоздики
1/8 ч. л. мускатного горіха

Глазур
1 білок яйця
150 гр цукрової пудри
1 ст. л. лимонного соку
ваніль

Пряниковий будиночок своїми руками новорічний покроковий рецепт

1. Тісто. Збийте масло і цукрову пудру в чаші міксера, додайте яйце і мед і заважайте до об’єднання. Якщо у вас немає цукрової пудри – тоді вам потрібно прогріти на плиті масло, цукор і мед ДО розчинення цукру, коли маса охолоне до 50 градусів – додайте яйце. Решта всі такі кроки же.
2. В окремій ємності змішайте всі сухі інгредієнти (борошно, сіль, харчову соду і спеції). Потім додайте їх в олійну суміш і перемішайте до однорідності. Розподіліть тісто в прямокутник і укутайте його герметично в поліетиленову плівку. Охолодіть хоча б 2 години в холодильнику (можна навіть 1 день). Випічка. Розігрійте духовку до 350 F (180 C).
3. Розкачайте тісто між двома листами пергаментного паперу або на столі, присипаному борошном. Намагайтеся не додавати занадто багато борошна і часто перевертайте тісто, щоб воно не прилипало. Якщо у вас в квартирі жарко – то ПЕРЕД ВИПІЧКОЮ я настійно рекомендую охолоджувати вже вирізані пряники протягом 20 хвилин в холодильнике.
4. Помістіть вирізане печиво на деко, застелене силіконовим килимком для випічки або пергаментним папером, і випікайте близько 12 хвилин. Дайте пряникам повністю охолонути на решітці, а потім зберігайте в герметичному контейнере.
5. Глазур.
Збийте на повільній швидкості до пишноти, перекладіть в корнетик. Прикрасьте остиглі пряники.