Тістечко Шу з краклином

Тістечко Шу з краклином, ванільним заварним кремом і ягідною начинкою 🥰

Інгредієнти

Заварне тісто для шу
125 г води
100 г молока
110 г вершкового масла 82,5%
6 г цукру
3 г солі
110 г борошна
200 г яйця (приблизно 4 шт)

Краклин
30 г вершкового масла 82,5%
25 г цукру
30 г борошна
Какао/пудра сублімованих ягід/барвники – за бажанням

Тістечко Шу з краклином покроковий рецепт

1. Заварне тісто для шу.
1. Змішуємо воду, молоко, цукор, сіль і вершкове масло.
2. На середньому вогні доводимо до кипіння.
3. Всипаємо все борошно разом, перемішуємо і повертаємо на вогонь.
4. Заварюємо тісто, поки воно не збереться в кулю, а на дні утворюється тонка борошняна скоринка.
5. Остуджуємо тісто до 50-55С, поступово вводимо яйця (можемо знадобитися трохи більше або менше, стежимо за текстурою).
6. Відсаджуємо шу, накриваємо дисками з краклина.
7. Випікаємо при 190С – 15 хвилин, потім при 170С ще 25-30 хвилин (час випікання залежить від вашої духовки).

2. Краклин
1. Змішуємо розм’якшене з цукром і борошном до однорідності
2. Тонко розкачуємо між 2 листами пергаменту, прибираємо в морозилку мінімум на 2 години
3. Вирізаємо кола трохи більшого діаметру, ніж отсаженные шу

Відео рецепт 👇