Булочки з маком з дріжджового тіста в духовці

Як зробити Булочки з маком з дріжджового тіста в духовці рецепт простий. У мене сьогодні дубль два макових булочок! Тим кому не хочеться возитися з мотузочками і не потрібні булочки у вигляді гарбузів 🎃🎃🎃😂 для фотографій, можна значно спростити процес і зробити з боків надрізи ножицями! Виходить не менш красиво і все так само вкусноооо😄👌! І так у мене не було вершків, з легкістю замінила їх сметаною в трохи більшій кількості. Рецепт залишу, адже ви не любите шукати.

Інгредієнти

ТІСТО (вихід ~ 1200 р, на 12 булочок):
⚪1 яйце + 1 білок (З)
⚪70 г звичайного + 10 г ванільного цукру
⚪3 г солі
⚪160 г вершків 33% ( або 170 г сметани 10%)
⚪200 г густого гарбузового пюре (бажано взяти гарбуз “Баттернат”, але можна і будь-яку іншу, а як готувати пюре шукайте тут 👉 #эккэтыква)
⚪10 г сухих дріжджів швидкодіючих
⚪ 650-700 г пшеничного борошна в/с
⚪1/3 ч. л. куркуми (можна без неї)
⚪30 г нейтрального рослинного масла
⚪ 1 жовток + 1 ч. л. солодкого міцного чаю для змащування перед випічкою
⚪300 г готової макової начинки

Булочки з маком з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. У мисці з’єднати яйце+білок і цукор, збити віночком до світлої пінки. Додати пюре, вершки, куркуму і сіль, перемішати до однорідності. У ємність для замісу просіяти 600 г борошна, додати дріжджі, перемішати. Влити здобу і почати заміс. Місити 10-12 хвилин, поступово додаючи масло і залишки борошна. Після введення всіх інгредієнтів місити ще 5 хвилин. Тісто має бути дуже м’яким і эластичным.
2. Тісто помістити в змащену маслом чашу, накрити і залишити на ~60-70 хвилин. Тісто має піднятися мінімум удвічі. Підійшло тісто розділити на 12 частин, кожну підкотити в кулю, накрити і залишити на 10-15 хвилин. Потім кожен кульку по черзі розплющити в коржик, змастити начинкою, хаотично загнути краї коржа до центру і зібрати в кулю защипнути і покласти місцем защипи на лист, застелений папером для выпечки.

3. Заготовки накрити і залишити на 25-30 хвилин для вистоювання. На расстояться заготовках зробити по 5-6 надрізів ножицями, серединку трохи втиснути пальцем. Змастити заготовки жовтком з заваркою, серединку присипати чорним кунжутом, але це не обов’язково 😊👌, і відправити лист в заздалегідь розігріту до 180° духовку. Випікати 25-30 хвилин до золотистого кольору (орієнтуйтеся на свою духовку і розмір виробів). Готові булочки остудити, налити чаю з самовара, кинути в нього рябинки і насолоджуватися 😄👌! Всім смачних булочок 🤗