паска з чаєм матчу

МАТТЯ-ПАСКУ. Варіант для тих, хто повітряним куличам віддає перевагу більш щільні, схожі на кекси. Паска з чаєм матчу рецепт простий.

Інгредієнти

Опара:
60 г теплого молока,
21 г свіжих дріжджів (7 г сухих),
15 г цукру,
15 г борошна.

Тісто 1:
85 г яєць,
35 г жовтків,
100 г цукру,
100 г розтопленого злив.масла,
125 г сметани,
180 г борошна,
15 г маття,
5 г солі.
Продукти кімнат.темп.

Тісто 2:
150 г борошна,
100 г м’яких сухофруктів або цукатів (бажано попередньо замочити в алкоголі і відцідити) + 1 ч. л. борошна,
50 г шоколадних крапель.

паска з чаєм матчу покроковий рецепт

1. Опара: Змішати, прикрити, залишити на 20 мин.
2. Яйця з жовтками і цукром збити до пишноти. Додати масло, сметану, сіль. Перемішати. Всипати борошно, змішану і просіяне з маття. Перемішати віночком на середніх обертах до гладкості і однорідності. Тісто рідке. Миску, затягнути плівкою і залишити в теплому місці до збільшення вдвое.

3. Тісто 2:
В тісто ввести просіяне борошно, ретельно вимісити. Додати цукати, шоколад. Вимісити ще раз. Правильне тісто не повинно текти, але і не повинно бути щільним.
Затягнути миску плівкою, дати тісту знову збільшитися вдвічі. Тісто розкласти у форми, заповнивши наполовину. Дати підійти до країв. Випікати при 190 гр. 30 хв (до сухої скіпки, в залежності від розмірів форм)