Мигдальний пиріг з лимоном і меренгою

Як зробити смачний Мигдальний пиріг з лимоном і меренгою рецепт в духовці. Друзі, поспішаю порадувати вас прекрасний легким десертом. Ми поки на півдні, тому поки тільки іноді встигаю розбавляти відпустку смакотою.

Інгредієнти

Основа:
170 г мигдальної муки
150 г пшеничного борошна
80 г цукрової пудри
90 г вершкового масла
110 г яєць
Щіпка солі

Начинка:
60 г цукру
1 🍋 лимон
1 ч. л. кориці

Покриття:
100 г білків
180 г цукрової пудри

Мигдальний пиріг з лимоном і меренгою покроковий рецепт

1. З’єднати мигдалеву борошно з пшеничного. Вершкове масло натерти на тертці і перемішати з борошном. Додати пудру і сіль. Слідом ввести яйця. Перемішати все до однорідності. Викласти у форму. У мене форма 22 див. Випікати близько 20 хвилин при 170 гр. Нарізати лимон на дрібні частини і змішати з цукром і корицей.

2. Злити сік, що залишився. Викласти на нашу основу. Для покриття збиваємо білки і поступово вводимо цукрову пудру. Збивати потрібно до м’яких піків. По часу це приблизно 15 минут.

3. Викласти ложкою або за допомогою кондитерського мішка. Випікаємо при 150 градусів ще близько 15-20 хвилин. Тут потрібно підлаштуватися під свою духовку. Якщо верх меренги потемніє — не бійтеся: в даному випадку так і повинно бути.)

Відео рецепт 👇