Домашнє морозиво семифреддо

Якщо у вас зовсім немає часу на приготування штоллен або фруктового кексу, а здивувати гостей десертом все ж хочеться, то вас виручить семифреддо. ⠀ Домашнє морозиво завжди приводить у захват гостей, але далеко не кожне можна зробити без спец апарату, морожениці, семифреддо можна. Як зробити домашнє морозиво семифреддо рецепт простий.
Але якщо ви хоч раз в житті робили цей десерт, то знаєте як це трудомістко. ⠀ А я знайшла дивовижний рецепт Найджелла Лоусон, він дуже швидкий, а результат просто неймовірний! Мигдальний тербкость і смак у поєднанні з вершковим морозивом… І все це готується за 15 хвилин. ⠀ Печиво “Амаретто” я купую в Метро, але воно зараз багато де є.

Інгредієнти

50 гр печива “Амаретто” (або іншого сухого мигдалевого печива)
250 гр жирних вершків
1 яєчний білок
2 ст л цукрової пудри
3 ст л лікеру амаретто (інший лікер, коньяк, ром)

Домашнє морозиво семифреддо покроковий рецепт

1. Печиво покласти в щільний пакет (я використовую ікеавський зіп-пакет) і подрібнити качалкою. Вершки з білком збити в міксері до м’яких пік. Змішати з цукровою пудрою і лікером, потім і з раскрошенным печивом. ⠀
2. Укладаємо в невеликі формочки, з силіконових буде простіше дістати. Відправляємо в морозилку на 6-12 годин, але не більше тижня. Я використовую силіконові для кексів. Але можна використовувати будь-які, навіть взяти одну велику форму.
3. Просто якщо використовуєте не силікон, то опустіть форму в теплу воду на хвилинку, перш ніж витягти семифреддо. ⠀ Подаю в келихах, присипавши зверху прикрасою для тортів або шоколадною крошкой.